La nostra veu. 40 anys de Ràdio Taradell

En el marc de la festa major el Grup de Recerca Local de Taradell va estrenar un documental sobre la història de Ràdio Taradell. Es titula La nostra veu. 40 anys de Ràdio Taradell. 

En el documental, es recuperen àudios, fotos i vídeos històrics de Ràdio Taradell i s'entrevisten els responsables de les diverses èpoques i persones significatives de cada etapa que han estat força temps col·laboradors de l'emissora municipal.

En total 23 persones que s'han escollit en representació de les més de 600 persones que han col·laborat amb Ràdio Taradell al llarg d'aquestes quatre dècades: Albert Aguilera, Anna Aguilera, Josep Autonell, David Bigas, Joan Brussosa, Mercè Cabanas, Isabel Campos, Jordi Codinachs, Santi Cunill, Cinta González, Marc Güell, Jordi Marsal, Maria Mora, Albert Om, Marta Ramírez, Bet Ricart, Toni Reig, Josep Riera, Roser Riera, Jordi Roca, Josep Sañé, Ramon Serra i Esteve Vilarrasa. 

 

En el documental, que dura 45 minuts, es posa molta èmfasi en els inicis de l'emissora, pocs anys després del final de la dictadura i amb la importància de la llengua catalana com a mitjà d'expressió. Es dona molta rellevància a com la ràdio ha esdevingut un servei al poble i com al llarg de durant 40 anys ha tingut la missio de transmetre informació al poble, d'entretenir, d'exercir d'escola de formació per a futurs periodistes; en definitiva, d'esdevenir una eina de servei als oients. Alhora però també es parla de la importància de Ràdio Taradell en el teixit associatiu del municipi organitzant actes i activitats que van més enllà 'de fer ràdio'. 

Molts han estat els taradellencs i taradellenques que han posat veu a les ones i milers els oients que els han seguit, des del 1983, inici de les emissions.

40 anys de Radìo Taradell donen per molt: -hi ha hagut canvis de freqüència: 102.3, 102.6, 107.7 i 106.7; Canvis de seu: de l'edifici del Tint (els primers anys), passant per l'edifici de l'Ajuntament, fins a la ubicació actual a Can Costa Centre Cultural. També hi ha hagut canvis de direcció: els primers a dirigir l'emissora van ser Esteve Vilarrasa i Josep Autonell. Un any després en va agafar el relleu Maria Mora i posteriorment Pere Sala, Anna Aguilera, David Bigas i actualment Marc Güell.