Avi, àvia! Canta'm una cançó

Coneixem les cançons que cantaven els nostres avis o quines eren les peces més escoltades al carrer, a casa o a la ràdio? Si alguna cosa contribueix a definir un poble, a part de la seva llengua i les seves tradicions, és la música. Amb Avi, àvia! Canta'm una cançó, el Grup de Recerca Local de Taradell vol recuperar les cançons que cantaven els nostres avantpassats per evitar que caiguin en l'oblit. Cançons infantils, religioses, històriques, de bressol, picaresques, amoroses... totes i tenen cabuda. Algunes han sobreviscut al pas dels anys, però d'altres menys conegudes o pròpies de territoris molt delimitats han quedat amagades a la memòria dels més grans o abandonades en cassets o vídeos emmagatzemats en caixes. Bona part d'aquest patrimoni sonor corre el risc de perdre's si no hi ha voluntat de recuperar-lo i mantenir-lo viu.

Amb l'objectiu de recuperar aquest patrimoni cultural, els temes són interpretats pels mateixos testimonis, avis i besavis. Un treball d'arxiu i memòria musical que, a banda de poder-les escoltar també es poden veure amb vídeo. L'objectiu d'aquest projecte també és contextualitzar el moment en què es cantava la cançó: a les escoles, al carrer, a casa, a les festes o al lloc de treball.

El projecte compta amb la col·laboració de l'escola Sant Genís i Sant Agnès, a partir del projecte intergeneracional que estan treballant des de fa uns anys. Concretament amb els avis i àvies dels alumnes de Tercer de l'escola Sant Genís i Santa Agnès i amb la coordinació de Rosa Papell.