Exaltació a la vida i a la pau

Aquest monument està situat al centre de la plaça Santa Llúcia, davant de la capella que porta el mateix nom. Es va inaugurar en els transcurs de la primera Festa de l'Arbre i de l'Ocell a Taradell, el 23 de maig de 1976. El seu autor és Josep Ricart i Maimir que va comptar amb la col·laboració del contractista d'obres Joan Coll i González. Està format per una gran pedra col·locada verticalment i coronada amb una escultura; la pedra sobresurt d'un parterre on també hi ha una olivera i un petit estany amb un brollador en forma de cascada. L'aigua del brollador i l'olivera simbolitzen la vida i la pau, respectivament. L'escultura, feta de ciment, està formada per una mà que subjecta un colom. La mà representa l'ésser humà i l'ocell, els ideals de la humanitat com a símbol de llibertat. En els dos laterals de la pedra hi ha dues majòliques, posades a banda i banda del monument amb una pregària dedicada a l'arbre i una altra a l'ocell.

La inauguració i la celebració dels diversos actes de la festa van estar presidits per les autoritats locals, amb Lluís Casanovas com alcalde i Mn. Joan Pujol, de rector així com Carme Serra i Rovira i Ramon Vallmitjana i Homs, padrins de la festa.  Ricart va oferir aquest monument al poble de forma desinteressada mentre que les dues majòliques les  van pagar el padrí i la padrina de la festa, respectivament.

 

Exaltació a la vida i a la pau (2)
Exaltació a la vida i a la pau (4)
Exaltació a la vida i a la pau (5)

Exaltació a la vida i a la pau (1)
Exaltació a la vida i a la pau (6)

 

 

Bibliografia:

Revista Taradell, juny 1976

Revista Festa major, agost 1976

MIRALPEIX CRUELLS, JAUME. (2009) Petita història de 16 monuments o monòlits de Taradell (Revista Tonis Taradell). Pàg. 39

SOLAGRAN PRESEGUER, SALVADOR (2010). Els carrers de Taradell. Editorial Cal Siller,  Pàg. 101-102

twitter