Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Exposició fotogràfica sobre el primer homenatge a la Vellesa a Taradell
En el marc del projecte L'Arxiu surt el carrer, aquest diumenge l'Arxiu Fotogràfic Taradell ha preparat una selecció de fotografies del primer homenatge a la Vellesa a Taradell que es va celebrar el 19 de maig de 1955.

Aquest projecte pretén mostrar, en diferents escenaris, una petita part de les  fotografies de l'Arxiu, aprofitant els diversos actes i esdeveniments que celebrem al nostre poble. En aquesta ocasió i aprofitant la Festa de la Vellesa d'enguany, podreu veure una mostra de 40 fotografies exposades al vestíbul de Can Costa. A partir de dilluns i durant tot el mes de juny, la mostra estarà exposada a l'entrada de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. Sorttir al carrer és una manera d'apropar l'Arxiu Fotogràfic Taradell a la gent, i de donar a conèixer el variat i ric patrimoni fotogràfi de Taradell. Fins ara s'han realitzat quatre exposicions: una sobre la Fira de Santa Llúcia (2013), una altra sobre el cementiri (2014), una sobre la Festa de Sant Sebastià (2015) i una altra sobre l'Aplec de la sardana (2015).

Veure entrada completa
Setze famílies han participat a l'espai familiar 'El racó d'en Tià'
La setmana passada va finalitzar la primera edició de l'espai familiar 'El Racó d'en Tià', un espai de trobada per a famílies amb infants de 0 a 3 anys.

L'activitat, que s'ha portat a terme a la sala Infantil de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, ha comptat amb setze famílies que han valorat molt positivament la iniciativa. 'El Racó d'en Tià' va començar el dia 6 d'abril i ha comptat d'un total de 9 sessions que s'han realitzat  els dimecres d'1/4 d'11 del matí fins a les 12 del migdia. L'espai ha estat un lloc de trobada per a famílies que ha permès el suport grupal i el compartir i intercanviar experiències relacionades amb la criança dels fills.

Veure entrada completa
94 obres aspiren al Premi Solstici de Taradell
Divuit originals en prosa i divuit mes en poesia opten al Premi infantil Jordi Capell mentre que 58 treballs, 37 en prosa i 21 en poesia, opten al premi Solstici en la categoria d'adults. 

El veredicte del jurat de la catorzena edició del Premi Solstici de Taradell es donarà a conèixer el proper divendres, 17 de juny, en un acte que es portarà a terme a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font a partir de 2/4 de 9 del vespre. El jurat d'aquesta edició, format per Rosa Codina, Lluís Rovira, Aina Homs, Jesús Ramos i Carme Bayot, escollirà un única premi en la modalitat de prosa i poesia en la categoria A (infantil) i s'emportaran un lot de llibres mentre que a la categoria B, d'adults, es premiarà primer i el segon classificat de cada modalitat.

Veure entrada completa
'Chiquinho' de Baltasar Lopes, al Club de Lectura del mes de juny
El Club de Lectura del mes de juny el dedicarem a la novel·la Chiquinho de l'escriptor capverdià Baltasar Lopes da Silva

En aquesta ocasió comptarem amb la presència del traductor al català, Pere Comellas, que l'any 2005 va guanyar el V Premi Giovanni Pontiero per la traducció d'aquesta obra. La importància d'aquesta novel·la va dur la Unesco a incloure-la entre les obres literàries més representatives de la Humanitat. L'activitat es portarà a terme el dijous 9 de juny a 2/4 de 8 del vespre i està emmarcada dins del projecte De Biblioteca a Biblioteca, de país a país.

Veure entrada completa
29 anys de Biblioteca a Taradell
La tarda del 4 de juny de l'any 1987, ara fa 29 anys, es va inaugurar la Biblioteca Popular de Taradell.
Formava part de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Diputació de Barcelona i estava situada en un local de 160 m2 al primer pis de la Caixa de Manlleu, a la cruïlla entre la carretera de Balenyà i el Passeig Domènec Sert. Va obrir amb 4.000 documents i constava d'un fons de lliure accés, una secció infantil i un espai per a revistes i diaris. La Biblioteca va ocupar aquest local fins el novembre de l'any 2002, quan es va traslladar a l'actual edifici del Centre Cultural Costa i Font de Taradell. Aquest es va inaugura el 20 de gener del 2003, coincidint amb la festa major d'Hivern i va passar a anomenar-se Biblioteca Antoni Pladevall i Font. Actualment comptem amb més de 36.000 documents i anualment realitzem una seixantena d'activitats culturals i de promoció de la lectura.
Presentació del llibre 'Un pòdium irrepetible' i xerrada sobre els valors de l'esport
El proper dijous a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es realitzarà el primer acte de la 8a Festa de l'Esport de Taradell. Es tracta de la presentació del llibre Un pòdium irrepetible de Georgina Esteva i Montse Buñuel.

L'activitat, que començarà a les 6 de la tarda, comptarà amb l'autora i la il·lustradora i també amb diversos joves esportistes taradellencs, de diferents modalitats d'esports, que explicaran la seva experiència en el món de l'esport a través dels valors i de l'amistat. L'objectiu d'aquesta activitat és difondre els valors educatius de l'activitat física i l'esport, sensibilitzar la població general i sobretot els principals actors de l'esport base sobre la importància dels valors educatius de l'esport i promoure el bon ús de l'esport com a eina educativa. Aquesta xerrada-col·loqui està destinada a la població en general, a més de directius, tècnics esportius, monitors, entitats, famílies o professors.

Veure entrada completa
Taller de danses capverdianes a la Biblioteca de Taradell
El proper dijous, 2 de juny, a partir de les 8 del vespre, aprendrem a ballar diferents ritmes de Cap Verd. 

Ho farem amb Elisenda Copons i Paulo Brito. Ells seran els encarregat, durant una hora i mitja d'ensenyar-nos alguns secrets de balls com el Funana, colá sao jao, coladeira, batuk, morna i zouk, en el taller de danses capverdianes que organitza la Biblioteca de Taradell en el marc del projecte De Biblioteca a Bibilioteca, de País a País que aquest any està dedicat a Cap Verd.

El taller està obert a tothom i a totes les edats. Només cal portar un mocador per lligar-te a la cintura i moltes ganes de ballar i passar-s'ho bé! 

'Perfils, apropament al fet migratori' a la Biblioteca de Taradell
La propera setmana es projectarà a través de dues pantalles ubicades a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell Perfils, apropament al fet migratori.

Es tracta d'un projecte que es porta a terme des de la Mancomunitat La Plana i que en aquesta edició ha comptat amb la participació de 132 alumnes de 3r d'ESO dels Instituts de Taradell i de Tona i de 23 persones originaries de 18 països diferents (Uruguai, Hondures, Marroc, Colòmbia, Portugal, Regne Unit, Ucraïna, Rússia, Tailàndia, Perú, Equador, España (Múrcia), República Dominicana, Bulgària, Índia i Argentina) que actualment resideixen a la comarca d'Osona, majoritàriament a Tona i Taradell.

Veure entrada completa
Conferència sobre l'òpera 'I Capuleti e i Montecchi' amb Pol Avinyó
El proper dilluns, 23 de maig, l'historiador i divulgador Pol Avinyó oferirà a la biblioteca Antoni Pladevall i Font una conferència  sobre l'òpera  I Capuleti e i Montecchi: Romeu i Julieta: romanticisme etern.

L'objectiu és contextualitzar l'òpera, explicar l'argument, els personatges i donar les claus d'audició que assegurin una experiència més completa el dia de l'espectacle. I és que l'activitat està emmarcada dins la sortida que una seixantena d'usuaris de la Biblioteca de Taradell realitzaran el proper 31 de maig al Liceu de Barcelona per veure aquesta òpera. Tot i  així la conferència està oberta a tothom.

Veure entrada completa
Club del llibre amb Xavier Bosch
Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell participaran el proper dijous 19 de maig al Club del llibre que es farà a la Biblioteca Joan Triadú de Vic.

El Club del llibre comptarà amb els diversos Clubs de Lectura de les biblioteques de la comarca d'Osona. L'activitat començarà a 2/4 de 8 del vespre i es comptarà amb la presència de Xavier Bosch, l'autor escollit per aquesta edició. Amb ell es parlarà sobre les diferents obres que ha escrit. El club del llibre és un cicle de trobades amb escriptors a les biblioteques, promogut per la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de diverses editorials.

Veure entrada completa