Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Participa al concurs d'Instagram de la Cavalcada de Reis de Taradell
Una de les característiques que fa diferent la Nit de Reis de Taradell són les atxes de barballó.

El foc, el fum i l'olor de les atxes contribueixen a crear un ambient màgic per rebre a Melcior, Gaspar i Baltasar. Aquest any, el Grup de Recerca Local de Taradell està elaborant un documental sobre les atxes de barballó que presentarà el proper 21 de gener. Per aquest motiu, i conjuntament amb la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i la Comissió de Festes de Taradell, organitzem un concurs d'Instagram coincidint amb la Cavalcada de Reis, la tarda-nit del 5 de gener. El concurs està obert a tothom i es premiarà la millor foto i la més original. Les atxes de barballó hauran de ser presents a la fotografia. Tothom que ho vulgui podrà participar al concurs penjant les seves fotos a Instagram amb les etiquetes #JoVaigAmbAtxaDeBarballó i #ReisTaradell17 entre els dies 5 i 8 de gener.

Veure entrada completa
Inscripcions obertes per la tercera edició d'El Racó d'en Tià
Tots els dimecres entre el 18 de gener i el 22 de març de les 10 a les 12 del migdia es farà una nova edició del Racó d'en Tià a l'Àrea Infantil de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell.

El Racó d'en Tià, una activitat organitzada conjuntament entre la Biblioteca, l'Ajuntament de Taradell i la Mancomunitat la Plana, és un espai de trobada per a les famílies. Està destinat a mares i pares amb fills de 0 a 3 anys i pensat per a infants que no vagin a l'escola bressol i vagin acompanyats per la mare, el pare o per tots dos. Els avis, àvies i cuidadors també hi seran benvinguts (si queden places lliures). Les inscripcions es poden fer fins al 9 de gener a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font o bé a les Oficines de l'Ajuntament de Taradell.

Veure entrada completa
Horaris especials durant el mes de desembre a la Biblioteca

La propera setmana coincidint amb la festa de la Puríssima i la Constitució, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell tancarà només el dimarts dia 6 i el dijous dia 8. La resta de dies l'horari serà l'habitual.

Per altra banda, i de cara a les festes de Nadal, la Biblioteca tancarà els dies 24, 31 i 7 de gener. Per altra banda, el dijous 5 de gener, la biblioteca obrirà de les 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, mentre que a la tarda estarà tancada.

El personal de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell us desitja un Bon Nadal i un feliç any 2017. 

Inaugurada l'exposició 'Com era Taradell abans?'
Aquest dijous a la tarda es va inaugurar a l'Espai Jove El Puntal l'exposició Com era Taradell abans?

Es tracta d'una mostra de 48 fotografies sobre l'evolució urbanística del poble passant per alguns dels seus edificis més emblemàtics. La inauguració de l'exposició va coincidir amb una activitat oberta als nens i nenes del Centre Obert El Puntal. Una desena d'alumnes hi va participar hi van poder endevinar el lloc on es veía cada fotografia i van poder conèixer una mica d'història dels indrets fotografiats. Entre les imatges que es poden veure, fins al 8 de gener, hi ha fotografies de de l'any 1885 (la més antiga) a l'any 1970 (la més recent).

Veure entrada completa
La Biblioteca de Taradell sorteja una magnífica Bibliopanera de Nadal
Durant aquest mes de desembre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell volem celebrar les festes Nadalenques.

I per fer-ho, com hem anat fent en els darrers anys, sortejarem  una panera molt especial entre els nostres usuaris.Per a cada vega que utilitzin el servei de préstec podran omplir 1 casella de les 999 que té la llumineta que hem preparat per emportar-se'n una gran Bibliopanera. No és la tradicional panera. No hi trobareu neules ni torrons sinó que és una panera plena de lectura amb una vintena de llibres i altres productes per a tota la família.

Veure entrada completa
Exposició de fotografies 'Com era Taradell abans?'
Des d'aquest dijous, l'Arxiu Fotogràfic de Taradell torna a sortir el carrer i es trasllada a l'Espai Jove El Puntal on s'hi podrà veure l'exposició Com era Taradell abans.

Es tracta d'una cinquantena de fotografies antigues on es podrà veure l'evolució urbanística del poble passant per alguns dels seus edificis més emblemàtics. Per inaugurar la mostra, aquest dijous a la tarda, es farà una activitat oberta a tots els usuaris del Centre Obert El Puntal en la qual hauran d'endevinar el lloc de la fotografia. L'activitat està adreçada als alumnes de Quart, Cinquè i Sisè de Primària i l'exposició està oberta al públic en general. L'exposició es podrà visitar fins al 8 de gener. 

La guanyadora i els finalistes del Premio Nacional de Bibliotecas Públicas Samper Ortega de Colòmbia visiten la Biblioteca de Taradell
Aquest divendres, 25 de novembre, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell va rebre la visita de la guanyadora i els tres finalistes del Premio Nacional de Bibliotecas públicas Daniel Samper Ortega que atorga el Ministerio de Cultura de Colombia. 

Es tracta de Lucely Narváez López, de la Biblioteca Pública Municipal Cocuyos que ha estat la guanyadora de l'edició 2015 i dels tres finalistes: Maria Astrid Carvajal Losada, de la Biblioteca Pública Municipal Monseñor Esteban Rojas, de Pitalito (Huila); Hernando Alberto Gómez, de la Biblioteca Pública Operación P.A.P.A, de Quimbaya (Quindío) i de Esteban Castañeda Román, de la Biblioteca Pública Rural Laboratorio del Espíritu, de El Retiro, Antioquia.

Veure entrada completa
Presentació dels treballs de recerca de Batxillerat de l'INS Taradell
Quatre dels alumnes de primer de batxillerat de l'INS TARADELL ens presentaran els seus treballs de recerca.

El proper divendres, 2 de desembre, a les 7 de la tarda i a la biblioteca Antoni Pladevall de Taradell, es farà una exposició pública del treballs de recerca seleccionats per l'Institut de Taradell que han realitzat els alumnes de 2n de Batxillerat del mateix centre. Concretament es presentaran quatre treballs que han estat elaborats per Gemma Solé, Arnau Fàbregas, Meritxell Bou i Marc Sayós.

Veure entrada completa
Dia internacional contra la violència de gènere

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional contra la violència de gènere.

 

Aquest divendres, a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, a banda de llegir el Manifest 2016 del Dia Internacional contra la violència de gènere, Esther Solans realitzarà el monòleg L'últim cop. L'acte està organitzat per SomDones. 

 

Per què commemorem aquesta data?

Va ser un 25 de novembre de 1960, quan les germanes Mirabal, tres activistes polítiques de la República Dominicana, van ser brutalment assassinades per ordre del dictador Rafael Trujillo. Arran d'aquest fet, per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència contra els abusos i la tortura. 

Veure entrada completa
El Grup de Recerca Local explica el projecte 'Fent memòria' a les jornades de Cultura Viva
La quarta edició de la Recerca etnològica a la Catalunya Central, organitzada pel Museu del Ter i el Museu de la Torneria, es va fer dissabte a Torelló. 

Per segon any consecutiu el Grup de Recerca Local de Taradell va ser present a les Jornades de Cultura Viva, una iniciativa de l'Observatori del Patrimoni Etnologic i Immaterial i que té com a objectiu "la promoció del treball que fem sobre la recerca" tal i com va explicar Carles García, del director del Museu del Ter, que va afegir que "era un punt de trobada" i alhora "un espai per obrir i compartir estratègies de comunicació". En el mateix sentit, Verònica Guarch, responsable del Servei de Recerca i Protecció de la Direcció General de Cultura Popular, va animar a seguir treballant en aquests projectes i en l'execució dels programes de recerca de cultura popular i tradicional.

Veure entrada completa