Florensa Tort, Aniol

Aniol Florensa (Vilassar de Dalt, 10 d'abril de 1987) és guionista de professió, a més de muntador i creatiu publicitari. D'ençà que es va graduar en cinema i audiovisuals, ha deixat la seva empremta a un gran nombre de mitjans com, per exemple, la televisió, on durant més de set anys va treballar al programa de TV3 Alguna Pregunta Més?. També ha escrit guions de teatre; ha gestat una websèrie; ha ideat campanyes publicitàries per  a grans marques; l'hem pogut sentir a la ràdio, on ha estat guionista del programa matinal de RAC105, Fricandó matiner, i, fins i tot, ha creat fenòmens virals a Internet. Actualment és membre del jurat del Premi Solstici de Taradell, el director del programa ‘APM' de TV3 i també és guionista i escriptor. Des del 2017 viu a Taradell. 

Portada Kentucky - Aniol Florensa

Kentucky (2016) Què tenen en comú una horda de pollastres assassins, un cementiri nuclear, un nen enamorat i la independència de Catalunya? L'acció transcorre entre el poble de Fuig, on s'ha desencadenat una emergència de proporcions bíbliques, i el Palau de la Generalitat, on els mandataris del país intenten gestionar la pitjor crisi de la història. Des dels ulls d'un guionista fracassat, els de la líder d'un col·lectiu ecoterrorista, els d'un vicepresident radical i els d'un friki d'onze anys, viurem una aventura apocalíptica i amb un desenllaç sorprenent.

Portada L\'últim esmolet - Aniol Florensa

L'últim esmolet Maçanet de la Selava, Gregal, 2019. En Josep és l'últim descendent d'una llarga tradició d'afiladors, però els seus ingressos mai no han depès dels estris mal afilats dels veïns. Aquest enigmàtic personatge de gairebé setanta anys s'ha convertit, per encàrrec i una gran suma de diners, en l'Esmolet, un caçador de criatures fantàstiques catalanes. Després d'estar a punt de perdre la vida durant el darrer combat, en Josep decideix jubilar-se. Amb l'últim esmolet fora de joc, reapareixerà una de les criatures més poderoses de la història, que després de mil anys en letargia buscarà venjar-se de la gent que la va desterrar. Per aquest motiu, amb la seva família amenaçada, en Josep es veurà obligat a recuperar els ganivets per emprendre una darrera aventura que no només posarà a prova les seves aptituds, sinó que ens farà descobrir el seu passat macabre, una vida farcida de mentides i secrets.

Portada lladrucs a les estrelles

Lladrucs a les estrelles. Llibres del Delicte, 2022. Any 1999. Una desgràcia familiar esmicola el somni d'en Ricky de marxar lluny de Sant Tòfol, el poble on viu ofegat. Amb l'esperança de guanyar diners de manera ràpida i senzilla, crea una productora de cine porno: Trempera Matinera. Poc es pensa, però, que les seves accions deixaran una reguera de sang i de cadàvers. Any 2019. En Narcís ha començat a treballar de documentalista en una editorial i el primer encàrrec és recopilar informació sobre un dels crims més estrambòtics i macabres de la història de Catalunya: el cas Trempera. L'objectiu de l'editorial és publicar un best-seller sobre en Ricky i els assassinats de Sant Tòfol. No obstant, la presència d'en Narcís a aquell poble ple de secrets i de recança tindrà unes conseqüències tan nefastes que ni ell es pot imaginar.