Taradellencs pel món: Cicle de projeccions

Veure món des de la biblioteca!

Des de l'any 2003 la Biblioteca Antoni Pladevall i Font organitza el cicle de projeccions Taradellencs pel món per difondre la secció de senderisme, excursionisme i viatges de la biblioteca i alhora donar l'oportunitat als viatgers taradellencs de compartir  la seva experiència viatgera.

Actualment l'activitat es porta a terme durant quatre divendres del mes d'octubre quan la sala de revistes de la Biblioteca de Taradell es converteix en una sala de projeccions.

El 2007 es va parlar d'Iran a càrrec de Laura Goula, Montse Raurell i Ramon Baucells; de Namíbia i Botswana amb Xavier Blancafort i de La ruta de la seda amb Gerard Roma i Xevi Castejón. 

El 2008 de l'Amazones amb Gerard Roma; de l'Equador amb Xavier Blancafort i d'El Sinaí amb Victòria López. 

El 2009 de la Patagònia amb Xavier Blancafort; Etiòpia amb Gerard Roma i d'Uganda amb Xavier Blancafort. 

El 2010 de Costa Rica amb Xavier i Jordi Blancafort i Pere Sala; del Nepal amb Antònia Casellas, Sunsi Romeu, Dolors Aguilar, Rosa Vilardell 'Vili' i Assumpta Vila; de les Illes Suarbord (Oceà Àrtic) amb David Amblàs i Dolça Albert i de Les Filipines amb Gerard Roma;

El 2011 d'Escòcia amb els usuaris de la Biblioteca dins el projecte De biblioteca a biblioteca, de país a país; d'Atacama amb Xavier Blancafort; de Rwanda amb Gerard Roma i de Mongòlia amb Assumpta Camprodon, Maria Gràcia Poblet i Eudald Martínez. 

El 2012 de la Índia amb Lluís Samsó; del Ladakh amb Bernat Reig; de Croàcia i Eslovènia amb Xavier Blancafort i d'Iran amb Gerard Roma.

La primera sessió del 2013 es va dedicar al viatge per Europa amb InterRail que va fer Mayte González, amb la seva família, guanyadora del 1r premi de la campanya No perdis el tren” i les següents a Turquia amb Xavier Blancafort; Madagascar amb Rita Sañé i Artur Bros i Tòquio, Pequín i Moscou amb Gerard Roma i Montse Garcia.

El 2014 les sessions van estar dedicades a Nova Zelanda amb Eduard Morató; del Nepal a càrrec de la família Aragay Lloveras; al País Valencià amb Xavier Blancafort i a la Índia amb Gerard Roma. 

El 2015 a Romania amb Xavier Blancafort; a Taiwan amb Núria Aragay, Sergio Jerónimo i Marc Sardá; a l'Île de la Rèunion amb Irene Torres i Lluís Codina; i a Bangladesh amb Gerard Roma. 

El 2016 Xavier Codinachs va parlar de Mèxic; Àngels Bernades i Emili Galbany de la Índia; Gerard Roma i Montse García de la Patagònia i Irene Torres, Lluís Codina, Anna Puntonet, Rafel Forner, Imma Aniorte i Albert Bargay de Nova Zelanda

El 2017 les projeccions es van dedicar al Marroc amb Mercè Riera i Vanessa Masó; a Madagascar amb Gerard Roma i a Moçambic amb Xavier Codinachs i Laura Ledesma. 

El 2018, Gerard Roma i Montse Garcia van parlar sobre Mèxic; Joan Carles Abella sobre Dakar i Albert Ledesma d'Etiòpia

El 2019 va ser el torn de l'Equador i les Illes Galapagos amb Albert Ledesma; de les Açores amb Xavier Blancafort; del Rift Africà a les cascades d'Iguazú amb Gerard Roma i de Tailàndia, amb Arnau Sañé. 

El 2020 es van fer dues úniques sessions a causa de la Covid-19. Lluís Verdaguer va parlar de La volta al món en 80 dies i Jaume Sañé de Madagascar, Uganda i Brasil. Les altres dues sessions programades es van ajornar. Es tractava de Geòrgia amb Joan Roqué Escoda i M.Teresa Simó Ferrer i sobre el GR11 amb Gerard Roma. Esperem fer-les properament. 

El 2021 es faran tres sessions: Geòrgia: el gran Caucas amb Joan Roqué i Teresa Simó (15 d'octubre); Patagònia i les Cascades de l'Iguazú amb Lorena Pérez (22 d'octubre) i finalment De Vigo a Canàries en vaixell oceanogràfic amb  Joan Carles Abella (29 d'octubre). 

Cartell taradellencs pel món 2021

Recursos i informació relacionada

Mèdia

Taradellencs pel món 2007 1Taradellencs pel món 2007 2Taradellencs pel món 2007 3Taradellencs pel món 2008 1Taradellencs pel món 2008 2Taradellencs pel món 2008 3Taradellencs pel món 2009 1Taradellencs pel món 2009 2Taradellencs pel món 2009 3Taradellencs pel món 2010Taradellencs pel món 2011Taradellencs pel món 2012Taradellencs pel món 2013Taradellencs pel món 2014Taradellencs pel món 2015Taradellencs pel món 2016Taradellencs pel món 2017Taradellencs pel món 2018Taradellencs pel món 2019Cartell 2020 OK_Taradellencs pel món
twitter