'Dones sense nom' al Club de Lectura de Novel·la Negra

La trobada serà el dilluns 13 de febrer a les 7 de la tarda i estarà conduït per Núria Martínez. 

Dilluns, 13/02/2023

Els membres del Club de Lectura de Novel·la Negra ja poden recollir el llibre que es comentarà en la propera sessió.

Serà Dones sense nom de Silvestre Vilaplana, una novel·la d'intriga protagonitzada per dones que té com a rerefons el robatori de nadons, la violència masclista, el sexe i els abusos de poder.

L'argument

Portada llibre Dones sense nom

En un ras de l'extraradi de València apareix el cadàver d'una jove sense identificar amb les falanges dels dits de les mans tallades i evidents senyals de violència. Quan la inspectora Araceli Lavila inicia la investigació, descobreix que sota aquella mort s'amaga una dona que sembla tenir mil noms, una mare a qui van robar la filla en el moment de néixer i una jove prostituta que busca sobreviure. Per descobrir els responsables del crim, la inspectora haurà de reconstruir el passat d'una víctima que sembla impossible d'identificar. Després d'Els ossos soterrats guanyadora del III Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana.

 

 

L'autor

Vilaplana silvestre inici

Silvestre Vilaplana (Alcoi, 1969) conrea la narrativa, tant per a adults com per a joves, i la poesia. És autor de les novel·les Les cendres del cavaller, per la qual va ser guardonat amb el Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira i va rebre després el Premi de la Crítica Serra d'Or; El quadern de les vides perdudes, que va guanyar el Premi València de Narrativa, o L'estany de foc, distingit amb el Premi València de Narrativa. Vilaplana és també un autor destacat dins l'àmbit de la literatura infantil i juvenil, amb èxits com La mèdium, Premi de la Crítica Serra d'Or Juvenil, o El triangle rosa, Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil. També ha publicat les novel·les Un sepulcre de lletres minúscules, Resurrecció, La frontera negra i Els dimonis de Pandora, entre d'altres