Xerrada 'Madama Butterfly' de Puccini a càrrec d'Albert Ferrer Flamerich

Serà el 23 de febrer a les 7 de la tarda. 

Dijous, 23/02/2023

Dins el programa l'Òpera a les Biblioteques de la Fundació Òpera Catalunya, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font ha programat per aquest mes de febrer dues activitats amb cultura operística.

La primera es tracta d'una xerrada introductòria de l'òpera Madama Butterfly de Puccini per tal de conèixer el context de l'obra i les característiques de la composició musical i de la interpretació. I és que aquesta obra torna a estar de gira per Catalunya amb la producció de la Fundació Òpera a Catalunya i el diumenge (26 de febrer) següent es podrà veure i escoltar a L'Atlàntida de Vic. Alguns usuaris de la Biblioteca hi assistiran. 

Estrenada a Milà el 17 de febrer de 1904, Madama Butterfly és un dels títols més representats de Giacomo Puccini i un dels cims operístics gràcies a la seva inspiració melòdica, expressiva i a la història que presenta a un personatge ple de vida i realitat, amb el toc exòtic del llunyà orient. Amb Albert Ferrer Flamerich les seves claus musicals i dramatúrgiques d'aquesta òpera tràgica i de gran voltatge emocional.

L'èxit escàs de la seva estrena no feia preveure que aquesta òpera, el drama d'una jove japonesa que s'enamora d'un tinent de l'armada d'Estats Units, es convertiria en una de les més representades a tot el món.  

Madame Butterfly_Atlàntida

 

twitter