Monument Al metge rural

Es troba situat a la cantonada nord-est de la plaça de les Eres. La base és un pedra vertical llarga i estreta extreta de Goitallops. L'escultor Josep Ricart i Maimir va deixar plasmat en una placa de bronze la feina dels metges. Ho representa en forma d'unes mans obertes al servei i al bé. Una de les mans està cap amunt mentre que l'altra està en posició de prendre el pols.

És a dir, el contacte entre el malalt i el metge. A més hi ha un maletí de metge i, simbolitzant l'espai rural, hi ha una masia, espigues de blat, un sol i arbres que al mateix temps són un clam a la vida, a l'atenció, a la solidaritat, al treball i a la fe. Es va inaugurar l'1 d'octubre de 1983 amb la presència de Joan Reig, alcalde de Taradell i de Carles Mas, president de la Comissió de Sanitat de la Diputació Provincial de Barcelona, entre d'altres.

Hi ha una placa amb una inscripció del text següent: “Pedró inaugurat en motiu del comiat del doctor Bernat Serdà com a metge titular del poble 1940-1983”. I a l'altra banda, una segona llegenda amb "Taradell. Al metge rural".

 

 

Bibliografia:

MIRALPEIX CRUELLS, JAUME. (2009) Petita història de 16 monuments o monòlits de Taradell (Revista Tonis Taradell). Pàg. 43

SOLAGRAN PRESEGUER, SALVADOR (2010). Els carrers de Taradell. Editorial Cal Siller,  Pàg. 120-121

Revista Taradell, octubre 1983

Fotos i/o vídeos relacionats

monument al metge ruralMonument al Metge Rural (1)Monument al Metge Rural (2)Monument al Metge Rural (3)Monument al Metge Rural (4)