Monument al Gos Caçador

Està situat a la plaça dels Caçadors que està situada al capdamunt de l'Avinguda Goitallops ocupant l'espai central. Aquest monument es va inaugurar el 26 de juliol de 1997 amb motiu de la Fira del Caçador i va ser obra de l'escultor taradellenc Josep Ricart i Maimir que va comptar amb la col·laboració desinteressada d'altres taradellencs, entre ells Joan Coll González.

Està format per tres grans blocs verticals de pedra natural (una de més gran, una de mitjana i una de petita); en el més alt hi ha el perfil de tres gossos caçadors: el coniller, el senglaner i el perdiguer.

Està feta amb corten pel sistema d'oxitall. A dalt de tot hi ha, en ferro forjat, l'escut de Taradell al centre; a la seva dreta el de la Fira del Caçador i a l'esquerra, el de la Societat de Caçadors. A la pedra mitjana, mirant a tramuntana, hi ha una làpida de pedra de 4cm de gruix i d'1,5 x 1,05 cm amb un text de Lluís Bosch ‘Tresó' en honor al gos.

Posteriorment s'hi va afegir una silueta femenina com a homenatge a la dona del caçador i el 23 d'agost de 2014 la Societat de Caçadors del Senglar de Taradell va fer un homenatge a Joan Coll i González amb una placa amb el seu nom i el de l'entitat.

 

 

Bibliografia:

MIRALPEIX CRUELLS, JAUME. (2009) Petita història de 16 monuments o monòlits de Taradell (Revista Tonis Taradell). Pàg. 43

Revista Taradell. Agost 1997

www.radiotaradell.net. Agost de 2014.

SOLAGRAN PRESEGUER, SALVADOR (2010). Els carrers de Taradell. Editorial Cal Siller,  Pàg. 355

Fotos i/o vídeos relacionats

Monument al caçador (1)Monument al caçador (2)Monument al caçador (3)Monument al caçador (3)Monument al caçador (4)Monument al caçador (4)Monument al caçador (5)Monument al caçador (6)Monument al caçador (7)