Monument A Tots els Caiguts

Aquest monument està situat en un extrem de la part més nova del Cementiri. Va ser inaugurat l'1 de novembre del 1978, el dia de Tot Sants. Aquell mateix dia es va estrenar i beneir la part nova del cementiri. L'acte va anar a càrrec del rector Mn. Joan Pujol i de l'alcalde, Lluís Casanovas. És una obra de Josep Ricart amb la col·laboració de Joan Coll i González.

Es va fer per homenatjar totes les víctimes de la Guerra, a diferència del que des dels anys quaranta havia estat situat enfront de l'eslgésia i conegut com la Creu dels Caiguts i que estava dedicat a les víctimes del bàndol nacional o franquista de la Guerra Civil del 1936. L'Ajuntament de Taradell va acordar l'encàrrec de l'obra a Maimir el 20 de juliol de 1977.

L'obra està composta per tres blocs, tres políedres oposats geomètricament, realitzats amb formigó complementat amb diferents textures d'acabat i pretén simbolitzar les diferents tendències de pensament.

 

Bibliografia:

MIRALPEIX CRUELLS, JAUME. (2009) Petita història de 16 monuments o monòlits de Taradell (Revista Tonis Taradell). Pàg. 41

SOLAGRAN PRESEGUER, SALVADOR (2010). Els carrers de Taradell. Editorial Cal Siller,  Pàg. 100

 

Fotos i/o vídeos relacionats

Monument Als CaigutsMonument als CaigutsMonument Als Caiguts
Monument Als Caiguts