Monòlit a Antoni Sors

El 19 de novembre de 1994 es va descobrir un monòlit dedicat a l'alpinista Antoni Sors, membre de la primera ascensió catalana a l'Everest i que el 28 d'agost de 1985 va portar el banderí del Centre Excursionista de Taradell i el nom de Taradell al sostre del món. Sors va morir el 28 de setembre de 1987 mentre escalava el Lhotse Shar, un cim de 8.400 metres a l'Himàlaia.

El monument el va inaugurar la mare de l'alpinista, Trini Farré i també va comptar amb Conrad Blanch, cap de l'expedició a l'Everest i altres membres de l'expedició de 1985, així com l'alcalde de Taradell, Josep Munmany, el de Sant Vicenç de Montalt, d'on era fill Sors i el president del Centre Excursionista de Taradell, Josep Roca.

Aquest monòlit està situat al carrer que té dedicat a la zona de la urbanització de Goitallops i és obra de l'escultor taradellenc Josep Ricart i Maimir. Sobre una base de pedra hi ha col·locada una placa de bronze de 60x50 cm. amb l'escut de Taradell, el perfil de la muntanya de l'Everest i la següent inscripció: ‘Carrer d'Antoni Sors. Alpinista / Qui amb la gesta gloriosa de la conquesta de l'Everest feu onejar el nom de Taradell al cimal de la terra. 19 novembre 1994'.

 

Bibliografia:

Revista Taradell. Desembre 1994.

SOLAGRAN PRESEGUER, SALVADOR (2010). Els carrers de Taradell. Editorial Cal Siller,  Pàg. 354

Fotos i/o vídeos relacionats

Monòlit Antoni SorsMonòlit Antoni sorsMonòlit Antoni Sors (1)Monòlit Antoni Sors (2)Monòlit Antoni Sors (3)