Les quatre estacions de Bellpuig

Les quatre estacions de Bellpuig és un recorregut per la història de la masia mil·lenària de Bellpuig de Taradell a través del cicle de la vida a pagès: sembrar (tardor), reposar (hivern), créixer (primavera) i recollir (estiu).

El nom de Bellpuig ja apareix al segle XII i la casa i les terres les porten una mateixa família des de fa 28 generacions. Es tracta d'una nissaga que ha deixat la seva empremta a Taradell. La família Bellpuig ha tingut, que es conegui, com a mínim dos alcaldes -amb diversos projectes destacats- i un jutge de pau. A més, Casimir Bellpuig, a mitjans anys cinquanta, va ser qui va apadrinar una de les campanes de l'església de Taradell. 

A través del testimoni de Marta Bellpuig i l'historiador Mn. Antoni Pladevall ens endinsem en el passat i el patrimoni de pagès de Bellpuig per conèixer els orígens de la família, la seva història, alguns els seus hereus més destacats així com els elements arquitectònics i naturals com la casa, els camins, els serrats, els rius, les fonts, arbres centenàris o les rescloses. 

A la segona part es compta amb el testimoni de Salvador Solagran, Montserrat i Josep Vergés i Josep Munmany per conèixer la relació de Bellpuig amb El Tint, el Molí de Bellpuig, entre d'altres. 

El projecte de Les quatre estacions s'ha pogut desenvolupar gràcies al Postgrau Significats i valors espirituals de la natura que va realitzar Marta Bellpuig a la Universitat de Girona el 2018. 

 

 

Documents relacionats

twitter