Música a fons a la Biblioteca
La Biblioteca de Taradell programa un any més diverses activitats emmarcades al cicle Música a Fons.
Música a fons és un programa de la Xarxa de Biblioteques Municipals per aprofundir en la música de la mà d'experts i amb sessions que combinaran la teòrica amb la pràctica i la participació.
Vols conèixer la música a fons? Consulta les propostes organitzades des de la Biblioteca de Taradell, hi trobaràs activitats per a tots els públics.
- Exposició Música dibuixada | Del 9 al 27 de setembre | Horari Biblioteca
L'autor, Xavi Ramiro, ha il·lustrat vint-i-dues cançons, de tota mena d'estils i orígens. Es tracta d'un projecte expositiu interactiu on es combina l'art gràfic, la música, i la literatura (en forma de lletres de cançons).
- Xerrada-taller L'orquestra simfònica a càrrec de Ramon Civit | 13 de setembre | 19.00
Us convidem a un concert i també a explorar i experimentar a l'entorn d'una de les plantilles instrumentals més grans de la música clàssica… Qui era aquell director que dirigia amb els ulls tancats? I com es deia aquell altre que dirigia només amb la mirada i sense batuta? Aclarirem aquests dubtes. Nosaltres, però, ho farem amb els ulls ben oberts i les orelles ben atentes, desxifrant una obra simfònica per descobrir-ne el contingut. Gràcies a les noves tecnologies, podrem sentir l'orquestra secció per secció: vent, corda, percussió...
La vostra participació serà crucial ja que dirigirem una orquestra simfònica; i entre els assistents composarem una obra. Potser no serà una obra mestra, però farem emergir el compositor que tots portem a dins.
A càrrec de Ramon Civit, pianista, professor del Taller de Músics i expert en notes i ritmes.
- Hora del conte Amunt dormilegues a càrrec de En clau de conte | 20 de setembre | 17.30
S'acosta l'aniversari de la Lena i ja sap quin regal li faria il·lusió. El seu amic mico la vol ajudar i fa tot el possible per aconseguir el que tant desitja. Anirà a despertar a tots els seus amics perquè també col·laborin. Aconseguirà el que es proposa? Acompanyeu-nos a descobrir-ho!
Per a infants fins a 3 anys i les seves famílies. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
- Xerrada Vivint de l'aire a càrrec de Cristina Granero | 27 de setembre | 19.00
Viatjar per la història de la música amb la flauta com a màquina del temps és tan fàcil com bufar i fer bombolles. Es parlarà de la flauta, un dels primers instruments que es va crear, i de la seva música en diferents èpoques. S'interpretaran en rigorós directe obres de diferents estils i compositors, i ens fixarem en l'estreta relació de la flauta amb la veu humana, el cant i també dels beneficis de tocar un instrument de vent.
A càrrec de Cristina Granero, flautista formada amb grans músics nacionals i internacionals, guanyadora de nombrosos premis i integrant de grups de cambra i orquestres de música clàssica.
Audició comentada Ressona amb les cordes del violoncel a càrrec d'Ariadna Chmelik | 3 d'octubre | 19.00
En aquest taller presentarem i descobrirem el violoncel de ben a prop. Ens endinsarem en la seva història i evolució, aprendrem com es construeix i quins elements el diferencien dels altres instruments de la família de corda. El violoncel sovint passa una mica desapercebut, malgrat tenir una gran capacitat per captivar l'oïda i enamorar-nos. Gaudirem en directe d'obres d'estils i compositors molt diversos, acompanyades de comentaris i indicacions pertinents per comprendre el seu paper en la música. Aquesta és, doncs, una bona oportunitat per conèixer i gaudir d'aquest meravellós instrument.
- Xerrada-audició La Bohème, de Giacomo Puccini | 10 d'octubre | 19.00
Ambientada a París al segle XIX, La bohème explica la vida d'un grup de bohemis pobres, que han de fer de tot per tal de tirar endavant. L'amor apareix i passa a ser el centre de tot, amb la parella formada per Rodolfo, poeta, i Mimì, costurera. Amor a primera vista, ple de tendresa, que els protagonistes no saben ben bé com gestionar quan una terrible malaltia que l'afecta a ella irromp en la relació. Al final, tot es redimeix i l'amor s'aferma amb força però ja a les portes de la mort, massa tard.
Amb La bohème, Puccini captura la bellesa i la tristesa de l'amor jove i, a través d'una melodia romàntica i emocional amb moments tan commovedors com l'ària Che gelida manina, explora els temes de la pobresa i la mort, però també de la solidaritat.
Col·labora FOC (Fundació Òpera Catalunya).
- La Bohème, de Giacomo Puccini a L'Atlàntida de Vic | 30 d'octubre | 18.00
Ara tenim una oportunitat excepcional per delectar-nos amb La bohème de la mà de la Fundació Òpera a Catalunya.
Podreu adquirir les entrades a la Biblioteca a partir del 4 de setembre. Preu: 34 euros.
- Audició comentada Victòria dels Àngels a càrrec d'Albert Ferrer Flamerich | 14 de novembre | 19.00
L'1 de novembre de 2023, data que marca just el centenari de Victòria dels Àngels, va donar el tret de sortida dels cent anys de l'artista que es prolongarà fins al novembre de 2024. D'entre tots els actes que commemoraran el centenari, els presentem la conferència a l'entorn de la seva personalitat i el seu llegat artístic, a partir del comentari dels seus principals enregistraments i de l'enorme varietat del repertori que va cantar la soprano catalana. A partir de l'ample fons documental de la Fundació Victoria de los Ángeles, elmusicògraf i historiador de l'art Albert Ferrer Flamarich analitzarà una selecció d'àries i cançons com a guia d'audició per a entendre les claus musicals i estilístiques que la van convertir en una de les més grans dames del cant líric de la història.
- Xerrada-audició ‘L'Òpera catalana. Síntesi històrica' a càrrec de Jaume Radigales | 19.00