L'exposició de fotografies sobre la vinya, a Can Costa

Es va poder veure dissabte a Can Pallàs en el marc de les Jornades de Patrimoni. 

Dimecres, 26/07/2023

Consta d'un centenar d'imatges relacionades amb el món de la vinya que des de l'Arxiu Fotogràfic de Taradell, que es gestiona des de la Biblioteca, ha escollit per l'edició d'enguany. L'exposició es pot veure al vestíbul de Can Costa fins al 26 de juliol.

El gener de l'any 2011 el Grup de Recerca va col·laborar amb els Tonis de Taradell amb l'elaboració d'un documental sobre La vinya a Taradell, tema del qual anava l'exposició de la festa d'aquella edició.

A banda de la recerca d'informació i de fer entrevistes, es va fer un treball de camp sobre la vinya de Taradell, que tenia com a punt de partida la Masia Vila-rasa.

Des del Grup de Recerca i l'Arxiu Fotogràfic "ens vam posar en contacte amb el seu .en aquells moments propietari, Enric Riera, que ens va donar totes les facilitats per poder treballar còmodament i en Jaume Aumatell, el tècnic viticultor d'aquella època". Paral·lelament, en Miquel Vilardell va anar fotografiant les vinyes de la masia per tenir imatges de la vinya en els diferents moments de l'any i del procés d'elaboració del vi. També va an

ar fotografiant altres imatges curioses i interessants com els brots de vinya que encara creixen de manera espontània en alguns terrenys on antigament hi havia hagut una vinya i les restes de manterials que encara queden en alguna masia, com la tina de la Caseta de l'Hortelà o la premsa de vi de Gasala.

El darrer plafó són imatges cedides per particulars amb la vinya com a punt de referència.  

Expo vinya Can Costa 2023 (1)

Expo vinya Can Costa 2023 (2)