Club de lectura

Què és el Club de Lectura? Es tracta de llegir un llibre que prèviament s'ha proposat des del mateix Club  i trobar-nos un dia per comentar-lo. 

El Club de lectura de la biblioteca Antoni Pladevall i Font es reuneix mensualment la darrera setmana del mes. Bàsicament es llegeixen novel·les de temàtica ben diversa. La tertúlia la condueixen diferents persones externes a la biblioteca, en general professors de literatura o especialistes en l'autor. El Club de lectura el condueixen diferents persones de la comarca o si s'escau alguna persona especialista en l'autor que es llegeix. . Com a pròposit, cada any es llegeix un clàssic, ja sigui de la literatura catalana o universal.

Per tractar d'altres gèneres, cada mes d'abril també es llegeix un llibre de poemes dins el projecte Abril poètic de la biblioteca i, al llarg de l'any també es llegeix una obra de teatre dins la campanya Llegir el teatre que permet als membres del Club de Lectura poder assistir a la representació de l'obra teatreal al TNC.

Amb els clubs de lectura de la comarca es comparteix una sessió dedicada a la salut mental durant el mes d'octubre i també el Club del llibre que es duu a terme el mes de maig.

El Club de lectura també ofereix la possibilitat de gaudir de rutes literàries de les obres que les llegeixen i d'assitir a la Trobada de Clubs de Lectura que organitza la Xarxa de Bilbioteques Municipals

Els objectius del Club de lectura són bàsicament compartir la lectura i descobrir nous gèneres i nous escriptors. 

Al llarg d'aquests anys han assistit al Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell autors com Isabel-Clara SImó, Emili Teixidor, Maria Barbal, Jaume Cabré, LLuís-Anton Baulenas, Blanca Busquets, Jordi Puntí, Pep Coll, Imma Monsó, Ramon Solsona...

Els llibres del Club de lectura es demanen a altres biblioteques a través del servei de Préstec Interbiliotecari i s'acompanyen d'un punt i d'una guia de lectura.

 

 

Club de lectura dedicat a la Salut mental

El 10 d'octubre es celebra el Dia Mundial de la Salut Mental amb l'objectiu de sensibilitzar la població en relació als trastorns mentals, donar a conèixer aquest tipus de trastorns i fomentar el debat pel que fa al seu tractament i prevenció. Des de fa uns anys, les biblioteques d'Osona s'adhereixen a la celebració, organitzant, en col·laboració amb la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, diferents actes que comprenen l'exposició de documents que tracten sobre els trastorns mentals (amb la corresponent guia de lectura que recull els documents que les diferents biblioteques de la comarca tenen sobre malalties mentals), l'Hora del Conte i el Club de Lectura.

La dona veloç, amb Imma Monsó
La dona veloç, amb Imma Monsó
La poesia de Joan Vinyoli
La poesia de Joan Vinyoli