Club de Lectura

Què és es el Club de Lectura? Es tracta de llegir un llibre que prèviament s'ha proposat des de la Biblioteca per trobar-nos un dia per comentar-lo. 

 

El Club de lectura de la biblioteca Antoni Pladevall i Font es reuneix mensualment la darrera setmana del mes. Es llegeixen novel·les de temàtica ben diversa. La tertúlia la condueixen diferents persones de la comarca o si s'escau alguna persona especialista en l'autor que es llegeix. En alguna ocasió també es compta amb el mateix autor/a. Com a pròposit, cada any es llegeix un clàssic, ja sigui de la literatura catalana o universal. Els objectius del Club de lectura són bàsicament compartir la lectura i descobrir nous gèneres i nous escriptors. 

Per tractar d'altres gèneres, cada mes d'abril també es llegeix un llibre de poemes dins el projecte Abril poètic de la biblioteca i, al llarg de l'any també es llegeix una obra de teatre dins la campanya Llegir el teatre que permet als membres del Club de Lectura poder assistir a la representació de l'obra teatreal al TNC.

Amb els clubs de lectura de la comarca es comparteix una sessió dedicada a la Salut Mental durant el mes d'octubre i també el Club del llibre que es duu a terme el mes de maig.

El Club de lectura també ofereix la possibilitat de gaudir de rutes literàries de les obres que les llegeixen i d'assitir a la Trobada de Clubs de Lectura que organitza la Xarxa de Bilbioteques Municipals.

Al llarg d'aquests anys han assistit al Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell autors com Isabel-Clara Simó, Emili Teixidor, Maria Barbal, Jaume Cabré, LLuís-Anton Baulenas, Blanca Busquets, Jordi Puntí, Pep Coll, Imma Monsó, Ramon Solsona, Gemma Ruíz, entre d'altres. 

Les persones que vulguin participar-hi només han de venir a la Biblioteca a apuntar-se i recollir l'exemplar del llibre.

1