La ruta poètica dedicada a Quima Jaume

Dijous, 16/05/2024

Som Dones organitza un any més la Ruta Poètica. Enguany serà el dijous 16 de maig estarà dedicada a la poetessa emporadensa Quima Jaume i, com és habitual, la cloenda es farà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

Durant la ruta, que començarà a 2/4 de 6 de la tarda a davant de l'olivera de la plaça de l'església i que tindrà a diferents indrets del poble com a escenari, es llegiran fragments de l'obre de Quima Jaume així com es donaran a conèixer alguns trets de la seva vida que alhora serviran per entendre la seva poesia.  Uns versos que giren, majoritàriament, en el seu Cadaquès natal. 

Ruta poètica 2024

Quima Jaume i Carbó va néixer a Cadaqués el 20 d'abril de 1934. Filla d'en Tomeu i la Mercè, una família de pescadors, de gran categoria moral i humana, però sense possibilitats econòmiques perquè la Quima pogués estudiar. El seu pare Tomeu Jaume era navegant en un vaixell mercantil, originari d'Alcúdia, Mallorca, es va instal·lar a Cadaqués en conèixer la seva futura dona la Mercè Carbó, s'hi quedà per poder-s'hi casar i va substituir la navegació per la pesca.Van tenir quatre fills, primer una noia i un noi i després van arribar les bessones: la Quima i l'Esperança. Les bessones van mantenir al llarg de la vida una intensa relació de complicitat.