Abril/Juny Poètic

La Finalitat del Projecte Abril poètic és concentrar en un espai de temps determinat  -el mes d'abril- totes les activitats culturals relacionades  amb la poesia, per poder aconseguir una projecció molt més àmplia a nivell de municipi. 

El projecte Abril Poètic té com a objectius:

  • Promoure el gust per la lectura de poesia a diferents públics
  • Difondre la producció poètica dels autors locals  
  • Enfortir la vinculació biblioteca-escoles 
Les activitats que al llarg d'aquests anys s'han organitzat són:

Celebració del Dia Mundial de la poesia. El 21 de març, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la poesia, la biblioteca enceta l'Abril Poètic. Es llegeix el poema commemoratiu que cada any es proposa des de la Institució de les Lletres Catalanes i s'inaugura l'exposició de poems d'autors locals. Els dos darrers anys els usuaris de la biblioteca participen recitant el poema commemoratiu en diferents llengües.

Exposició de poemes de poetes locals al vestíbul de la biblioteca. L'exposició és molt visual, amb un disseny diferent a cada edició que convida a la lectura dels poemes. Els usuaris de la biblioteca "troben" la poesia.

La peculiaritat d'aquesta exposició és que els autors són taradellencs i no són escriptors consagrats en la majoria dels casos, però és que precisament l'objectiu d'aquesta activitat és crear una plataforma de difusió de noves "veus" poètiques.

Taller d'interpretació poètica adreçat als alumnes de 5è i 6è de les tres escoles de la població. El taller es realitza a la sala infantil de la biblioteca en horari lectiu, suposa un complement a la formació d'usuaris i un vincle entre escola i biblioteca. A través d'exercicis de vocalització, dicció , expressió i interpretació, els alumnes descobreixen una altra manera de llegir i interpretar la poesia

Espectacle poètic interpretat pels alumnes del taller d'interpretació poètica i adreçat als pares, familiars i públic en general. Es realitza al teatre del centre Cultural Costa i Font, afavorint la relació entre els alumnes de les diferents escoles. Els alumnes poden mostrar els coneixements adquirits al Taller: entonació, dicció…davant un públic divers que gaudeix d'una estona de poesia

Club de Lectura dedicat a la poesia La tertúlia del mes d'abril, es dedica a la lectura i comentari d'un llibre de poemes. Es prioritza la lectura d'un llibre del mateix autor  a qui es dedica el recital poètic.

Recital poètic dedicat a un autor determinat per les efemèrides de l'any per aprofitar el ressò als mitjans de comunicació. Preferentment es tria un grup/companyia que inclogui acompanyament musical per fer més amè el recital. A més es relaciona el recital amb una petita exposició bibliogràfica sobre l'escriptor i la seva obra.

Activitat poètica infantil adreçada als usuaris més petits que també gaudeixen de la poesia, ja que l'Hora del Conte del mes d'abril es converteix en una “Hora poètica” oferint als infants i als adults que els acompanyen un espectacle dedicat a la poesia.

 

Fotos i/o vídeos relacionats

Exposició Abril poètic 2005Exposició Abril Poètic 2006Exposició Abril Poètic 2007Exposició Abril Poètic 2008Exposició Abril Poètic 2009Exposició Abril Poètic 2010Exposició Abril poètic 2011Exposició Abril Poètic 2012Exposició Abril Poètic 2013Exposició Abril Poètic 2014Exposició Abril Poètic 2015Exposició Abril Poètic 2016Exposició Abril poètic 2017Exposició Abril poètic 2018Exposició Abril Poètic 2019Abril poètic 2020 -Expo juliol-Exposició Abril Poètic 2021 Abril Poètic 2022Exposició Abril Poètic 2023