Debat a bat

La biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell ha estat un dels equipaments de la Xarxa de Biblioteques Municipals seleccionat per participar al projecte ‘Debat a Bat', una iniciativa que té com a objectiu desenvolupar el pensament crític dels joves d'entre 12 i 16 anys i posar al seu abast els àlbums il·lustrats i noves formes de lectura i escriptura, un univers on art, literatura i filosofia es donen de la mà.

L'activitat pretén que els joves descobreixin els àlbums il·lustrats com a elements de dinamització i de descoberta de noves formes de lectura i escriptura; que desenvolupin el seu esperit emprenedor i participatiu i el seu pensament crític; vol promoure estratègies de treball i dinamització centrats en la participació directe, el diàleg i l'escolta; i vol crear una comunitat orientada a explorar noves eines i mètodes per fomentar la lectura entre el públic jove.  

La previsió és desenvolupar aquest projecte al llarg de dos anys, amb accions puntuals i independents que es faran un cop per trimestre. Al llarg d'aquest 2019, a la Biblioteca de Taradell s'hi programaran tres Bats centrats en tres àlbums il·lustrats que obren el debat i la reflexió al voltant d'una idea. Es tracta d'Allò que no es veu, basat en el llibre Flotante de David Weisner; La lluita, basat en el llibre L'enemic de Davide Cali i El què dius i no dius, basat en el llibre La casa perduda de Shaun Tan. La primera trobada serà el 12 d'abril.

Amb aquest nou projecte, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font vol mostrar el seu compromís en vers al públic juvenil i per poder crear, experimentar, compartir i reflexionar conjuntament de la mà dels joves i defensar el gran potencial que aquests tenen tot compartint el gust per la lectura. Es tracta d'una experiència diferent: no és un club de lectura, ni un joc, ni una xerrada, sinó una activitat on s'han de deixar portar, s'hi han de poder sentir còmodes, podran dir-hi la seva, opinar, pensar i reflexionar sobre idees que s'aniran introduint a poc a poc. L'objectiu final és que s'ho passin bé i que s'adonin que la biblioteca els obre les portes de bat a bat.