El Taradell Negre reforça les activitats complementàries

Assumpta Montellà, Tura Soler, Narcís Bardalet i Jordi Grau seran a Taradell els dies previs dels Festival de novel·la negra.

Divendres, 12/04/2024

Encara que les activitats centrals del Taradell Negre són les converses entre els autors (12 i 13 d'abril), el festival ofereix també una gran varietat d'actes pels dies previs al Festival de novel·la negra catalana. 

Hi haurà tres presentacions de llibres. Per una banda, Assumpta Montellà presentarà Via morta el divendres 5 d'abril a les 7 de la tarda a la Biblioteca de Taradell. La presentació anirà a càrrec de la comissària del Taradell Negre Núria Martínez i es comptarà amb la presència de l'autora.

El dissabte 6 d'abril a les 11 del matí en un escenari poc habitual per un acte literari però molt adequat pel llibre, la sala aconfessional del Tanatori, es presentarà Rigor Mortis de Tura Soler. La presentació anirà a càrrec de l'autora, el protagonista del llibre Narcís Bardalet i del periodista Jordi Grau.

Qui també presentarà llibre serà la comissària del Taradell Negre, Núria Martínez. Serà el dimecres 10 d'abril a les 7 de la tarda a la Biblioteca de Taradell quan ens parlarà de la seva segona novel·la: Bruta i esquinçada. L'acte comptarà amb l'autora i l'escriptor i editor Sebastià Bennasar.

Agregar un subtítulo

Per tercer any consecutiu i després de la bona acollida de les edicions anteriors es portarà a terme l'Slam Literari, un concurs d'escriptura en directe amb els alumnes de Segon d'ESO de l'Institut de Taradell. Es donarà als concursants una imatge amb la qual haurà de començar el text i a partir d'aquí hauran d' escriure allò que els passi pel cap. La gràcia de l'Slam Literari és que els participants no saben sobre què han d'escriure fins just abans de començar. I ho hauran de fer tots alhora, a contrarellotge i amb un temps limitat: 4 minuts.

Una de les novetats d'enguany seran els Tastets negres on diverses fleques, forns, pastisseries, bars i restaurants de Taradell oferiran un producte dedicat al Taradell Negre. Totes les persones que facin un Tastet negre i omplin la targeta amb sis caselles entraran al sorteig d'un esmorzar per a dues persones. També optaran a un esmorzar per a dues persones si pengen una imatge amb el Tastet negre a l'Instagram.

Una altra novetat serà la primera edició del concurs de Microrelats negres del #TaradellNegre a X (antic Twitter). L'únic requisit és que s'haurà d'incloure en el text les paraules Cua de palla

Continuant amb la col·laboració amb el Parc de les Olors, Esther Solans farà el taller experimental Del perfum al crim basat en les novel·les El perfum de Patrick Süskind i La por de la Bèstia d'Anna Monner.

No hi faltaran els Clubs de Lectura. El primer adreçat als alumnes de l'Institut de Taradell i que es farà el divendres 22 de març. Amb Irene Solanich comentaran i debatran sobre la novel·la Fes picar els anells de Jordi Casals i Merchán.

El 8 d'abril a les 7 de la tarda i amb l'autor local Aniol Florensa, els membres del Club de Lectura de Novel·la Negra es trobaran per comentar Lladrucs a les estrelles amb el mateix autor i la coordinadora del Club, la comissària del Taradell Negre, Núria Martínez. L'activitat compta amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes.

Les escoles també seran protagonistes del festival, amb un taller d'enigmes que anirà a càrrec de Josep Maria Ibarra i un Laboratori de Lectura anomenat Expedient panxa plena: El cas del llop ferotge. I pels alumnes de l'Institut s'ha preparat un taller de còmic de gènere negre.

Expedient panxa plena

I és que durant els dies del Festival, els usuaris de la sala infantil de la Biblioteca podran conèixer la Lupa, la mascota d'un Centre d'interès de la novel·la de misteri i investigació. Per aquest motiu el Tastallibres del mes d'abril també serà negre i els seus membres llegiran i comentaran El segrest de la Bibliotecària de Margaret Mahy.