Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Les entrevistes del projecte d’apropament al fet migratori 'Perfils' a la Biblioteca de Taradell
Les entrevistes del projecte d'apropament al fet migratori 'Perfils' del curs 2016-2017 es podran visualitzar durant tota la setmana a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. 

El projecte Perfils d'aquest curs ha comptat amb la participació de 107 alumnes de l'Institut de Taradell i de 60 de l'escola Vedruna de Tona. Tots ells de 2n d'ESO. També hi ha participat 31 persones procedents de 20 països diferents (Veneçuela, Uruguai, Argentina, França, Marroc, Romania, Equador, República Dominicana, Costa Rica, Holanda, Tailàndia, Ucraïna, Colòmbia, Escòcia, Hondures,  Mèxic,  Perú, Equador,  Estats Units d'Amèrica,  Geòrgia,  Nigèria) i que actualment resideixen a la comarca d'Osona, majoritàriament a Taradell i a Tona.

Veure entrada completa
'No perdis el tren' a la Biblioteca de Taradell
Un any més la Biblioteca de Taradell forma part de la campanya No perdis el tren.

Es tracta d'un projecte de les Biblioteques PIT (Punt d'Informació Turística) iniciat l'any 2011, que amb la col·laboració de Renfe, ofereixen als seus usuaris l'oportunitat de participar en el sorteig de cinc passis Interrail de 2a classe per a dues persones a tots els usuaris que agafin en préstec una guia o revista de viatges. Concretament es tracta de dos bitllets Interrail Global Pass Flexi de 5 dies en 15; 2 Interrail Global Pass Flexi de 10 dies en 1 mes i 1 Interrail Global Pass continu de 22 dies.

Veure entrada completa
Concert de música de bandolers a la Biblioteca
La Biblioteca de Taradell serà l'escenari del concert de música de bandolers a càrrec d'Els d'en Samarra. 

En el marc de la Trobada Nacional de Trabucaires que es celebrarà a Taradell el cap de setmana del 26 al 28 de maig, el dimecres dia 24, a partir de 2/4 de 8 del vespre, Els d'en Samarra faran un concert amb música de bandolers a la Biblioteca de Taradell. Serà un recorregut guiat per les cançons d'una època en la qual cadascú es prenia la justícia pel seu compte.

Veure entrada completa
'En Bum i el tresor del pirata' a l'Hora del conte del mes de maig
Ens voleu ajudar a trobar el tresor d'un gran pirata a la platja de la Mitja Lluna?

En Bum s'assabenta una nit que a la platja de la Mitja Lluna hi ha amagat el tresor del pirata. Decideix anar-lo a buscar però, se'n sortirà? El proper dimecres,24 de maig, la sala infantil de la Biblioteca acollirà una nova edició de l'Hora del conte. En aquesta ocasió serà la companyia Homenots que presentarà l'espectacle en Bum i el tresor pirata. Començarà a 2/4 de 6 de la tarda i mentre els assistents busquin el tresor d'un gran pirata, amb l'ajuda d'un mapa, podran descobrir sons molt divertits i fins i tot tocar algun instrument.

Veure entrada completa
Exposició: 'Els goigs de Taradell' a la Biblioteca
Des del passat dijous i fins al  27 de maig es pot visitar al vestíbul de la biblioteca una exposició sobre goigs.

Aquesta va estar creada amb motiu de la presentació del llibre Els goigs de Taradell que ha escrit Antoni Gimeno i la base principal són els goigs que s'han cantat o tenen algun fet comú amb Taradell: els de la parròquia, els dels aplecs dels pobles de la rodalia, els de l'altar i també els festius. L'exposició també compta amb un plafó explicatiu del què són els goigs. A cada plafó hi ha informació sobre el determinat sant o devoció a què està destinat el goig, alguna de les versions d'aquest goigs i també fotografies antigues relacionades també amb el goig com ermites o diferents espais taradellencs així com codis QR que et permet escoltar alguns d'aquests goigs cantats per la Coral l'Arpa de Taradell o que et dirigeixen al web del Grup de Recerca on s'hi troba un ampli estudi sobre els goigs realitzat a través del llibre de Gimeno.

Veure entrada completa
Xerrada 'La revolució de les dones a l’Índia rural. Barreres i desafiaments' amb Montse Ortiz
Aquest dijous, 18 de maig, Montse Ortiz serà l'encarregada d'oferir una conferència-tertúlia a la Biblioteca de Taradell. 

Oritz és coordinadora de sensibilització i especialista en gènere i desenvolupament de la Fundació Vicente Ferrer i durant la xerrada que porta per nom La revolució de les dones a l'Índia rural. Barreres i desafiaments es projectarà el documental De mujer a mujer que mostra com un grup de cinc dones, format per les periodistes Àngels Barceló i Cristina Pardo, l'actriu Sílvia Abascal i les empresàries Ana Maria Llopis i Irene Cano han viatjat a l'Índia per conèixer el canvi que representa De Mujer a Mujer.

Veure entrada completa
Club del llibre amb Coia Valls
La Biblioteca de Manlleu serà l'escenari del Club del llibre d'aquest any. 

El club del llibre és un cicle de trobades amb escriptors a les biblioteques, promogut per la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de diverses editorials. Es portarà a terme el dijous 25 de maig a 2/4 de 8 del vespre a l'auditori Fundació Antiga Caixa Manlleu de la Biblioteca de Manlleu i en aquesta ocasió l'autora convidada és Coia Valls. Ell parlarà de les seves novel·les com Amor Prohibit, Ehteria, La cuinera, El Mercader o La princesa Jade. Una vintenta de membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell hi participaran juntament amb membres d'altres clubs de lectura de les biblioteques de la comarca.

Veure entrada completa
Es presenten un total de 131 obres a la quinzena edició del premi Solstici
79 de les quals s'han presentat a la modalitat d'adults mentre que 52 ho han fet al premi Infantil Jordi Capell.

A finals del mes d'abril va acabar el termini per presentar els treballs per a la quinzena edició del premi literari Solstici. Un cop fer el recompte s'han presentat un total de 131 obres. De les 79 que s'han presentant a la modalitat d'adults, 46 ho han fet en la modalitat de prosa i 33 a la de poesia. Els autors provenen de diversos punts del poble català com Banyoles, Sant Joan de les Abadesses, Reus, Tarragona i Lleida, entre d'altres. Pel que fa al premi Infantil Jordi Capell, dels 52 treballs que s'han presentat, 28 han estat en prosa i 24 en poesia. En aquest sentit hi ha hagut un augment considerable de treballs respecte al darrer any quan se'n van presentar un total de 94.

Veure entrada completa
Xerrada: 'Treballar l'autoestima dels nostres fills/filles a través dels contes'
Nova xerrada d'Alba Rosique a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. 
Amb el nom de Treballar l'autoestima dels nostres fills/filles a través dels contes, Alba Rosique oferirà el proper dimecres, 17 de maig, una nova xerrada a la Biblioteca. Rosique, psicòloga i psicoterapeuta, ens parlarà de com n'és d'important que el vostre fill/a tingui confiança en ell mateix i ens farà un seguit de recomanacions  per treballar-ho a casa, especialment a través dels contes que tindreu disponibles a la biblioteca. L'autoestima és la percepció que tenim de nosaltres mateixos.
Veure entrada completa
Apunta't al Laboratori de lectura: 'Avui és un bon dia per canviar el món'
El dijous 18 de maig farem la segona sessió dels Laboratoris de Lectura. En aquesta ocasió s'anomena Avui és un bon dia per canviar el món

Per aquests motiu, tots aquells i aquelles que creguin que viure en un món millor és possible, queden convocats a la Biblioteca de Taradell el 18 de maig a 2/4 de 6 de la tarda. En aquesta sessió s'analitzaran realitats diverses, es donaran a conèixer accions interessants i decidirem com podem embellir el nostre entorn. Els Laboratoris de lectura són un tipus d'activitat familiar que convida a experimentar al voltant de la lectura, espais de creació que promouen experiències especials, afectives i vivencials al voltant dels llibres.

Veure entrada completa