Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Inspira't, escriu i participa a l’Abril Pòetic de la Biblioteca de Taradell
Des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font estem preparant una nova edició de l'Abril Poètic. 

Si ets de Taradell, t'agrada escriure i vols que la teva obra es pugui veure i llegir a l'exposició Abril Poètic que es muntarà al vestíbul de la Biblioteca de Taradell durant els mesos de març i abril, porta'ns la teva obra. Teniu temps d'enviar-nos el poema fins al 28 de febrer. El tema és lliure i la llargada del poema ha de ser d'un DIN-A4 com a màxim. La inauguració de l'exposició de poemes serà el 21 de març, Dia internacional de la poesia, i es podrà visitar durant tot el mes d'abril, un mes on a la Biblioteca es realitzaran altres activitats relacionades amb aquest gènere. 

Club de Lectura Jove 'El bolígraf de Higgs'
Aquest divendres es reuniran a la Biblioteca de Taradell els membres del Club de Lectura Jove.

Ho faran a partir de 2/4 de 7 del vespre per comentar el llibre El bolígran de Higgs, de Rubèn Montañá. L'activitat està oberta a totes aquells lectors que vulguin compartir la seva opinió amb altres lectors en una tertúlia amena i distesa conduïda per Fina Sánchez. Entre tots els participants es sortejarà un lot de llibres.

Veure entrada completa
'Contes interactius' amb Míriam Pagès
La Biblioteca de Taradell és una de les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals que ofereixen les activitats del programa BiblioLab de la Diputació de Barcelona.

A banda del Taller d'escriptura de records, que es farà els dimarts 6, 13 i 20 del mes de febrer, el dia 19, a 2/4 de 6 de la tarda, es portarà a terme un taller de Contes interactius. A través d'aquesta activitat els infants descobriran l'apassionant món dels contes interactius, amb l'objectiu d'introduir-los al món dels contes i aprendre jugant en família amb les apps educatives.

Veure entrada completa
Javier Cercas, a l’entrevista virtual

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona té l'espai de participació, l'Entrevista Virtual, on els lectors poden fer preguntes als autors sobre les seves obres. Aquest mes de febrer l'autor escollit és Javier Cercas. Tens temps fins al 28 de febrer a les 9 del matí per enviar la teva pregunta.  

 

Sabies que:

  • Treballa molt en la redacció de les seves novel·les perquè així el lector no noti tot el que ha hagut de treballar.
  • Els llibres impossibles son els que valen la pena de ser escrits.
  • Un llibre es un intent de formular una pregunta de la forma més complexa possible. Es a dir, en el cor de les novel·les que he escrit hi ha una pregunta.
Veure entrada completa
Xerrada 'Les dones en el món de l'òpera' amb Sílvia Fortuny
Les dones en el món de l'òpera és el títol de la xerrada, organitzada per Som Dones, que es farà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font el proper dijous, 15 de febrer, a 2/4 de 8 del vespre

Anirà a càrrec de Sílvia Fortuny, llicenciada en història de la música i gran entusiasta d'aquest art. Al llarg de la xerrada s'explicarà el paper de la dona en l'òpera i les diferents perspectives per entendre-la i viure-la. A la xerrada es parlarà de la dona en el món de l'òpera i dels rols que se li han estat adjudicats des els seus inicis fins a la seva consolidació el s.XIX amb autors com Verdi, Bellini, Puccini, Donizetti i d'altres. També exposarà l'òpera  com a expressió artística però des el punt de vista de l'espectador.

Veure entrada completa
Noves revistes pel 2018
Des de principis d'any podeu trobar sis noves revistes a la Biblioteca de Taradell que se sumen a la seixantena de publicacions que hi ha a la secció de revistes.

Amb aquests nous títols la Biblioteca amplia la seva oferta de revistes que tracten des de temes d'actualitat, passant per economia, esports, cultura popular, viatges, salut, literatura, informàtica, fotografia, ecologia, salut, disseny, tecnologia, muntanya, senderisme i també infantils. Les sis noves publicacions són: Brico, Mi Jardín, Mueble, Cucafera, Viure en família i Opcions.

La secció de revistes i diaris de la Biblioteca es troba a la planta baixa i, a banda del número actual de cada població, també es poden consultar i emportar a casa els números anteriors. Consulta totes les publicacions que disposa la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell.

 

'Contes que fan pessigolles' amb Rosa Fité a l'Hora del Conte
La rondallaire Rosa Fité serà l'encarregada d'oferir l'Hora del Conte del mes de febrer.

Ho farà el proper dimarts 6 de febrer a 2/4 de 6 de la tarda en una activitat que es portarà a terme a la sala infantil de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. En aquesta ocasió Fité ens portarà Contes que fan pessigolles que segur que us despertarà un gran somriure a la cara que serà difícil d'esborrar. La rondallaire explicarà uns contes molt divertits que faran riure a tothom, fins i tot, els nens més tímids, tristos, moixos, avorrits, desinteressats, o seriosos. Uns quants contes per a passar una bona estona, ben divertida i que a més ens serveix per a pensar i reflexionar.  L'activitat està oberta a nens i nenes a partir de 5 anys.

Veure entrada completa
Apunta't al taller d'escriptura de records
Dins del projecte BiblioLab de la Diputació de Barcelona, aquest mes durem a terme un taller d'escriptura de records a la Biblioteca de Taradell. 

El taller, que es gratuït, constarà de tres sessions. Es farà els dimarts 6, 13 i 20 de febrer i anirà a càrrec de Miracle Sala del Laboratori de Lletres.

T'has plantejat mai escriure la teva biografia i no saps què és important i què no? Saps com captar l'essència d'un record quasi oblidat? Vols descobrir com organitzar els teus records de manera senzilla, amena i interessant pels lectors? Si vols treballar en la teva pròpia biografia o en la d'un altre, o si simplement vols explorar en els teus records i treballar-los a través de l'escriptura, apunta't al taller d'escriptura de records. En aquest taller convertirem un record puntual en matèria de literatura. Posarem per escrit aquella imatge que teníem tan present i que va ser tan important. No cal ser escriptor. No fa falta haver passat anys escrivint d'amagat per atrevir-se a venir. Per a poder-hi participar cal inscripció prèvia i les places són limitades. 

Marta Ramírez i Lluís Pujadas guanyen la segona edició del concurs d'Instagram #JoVaigAmbAtxaDeBarballó
Dissabte a la tarda, en el marc de l'acte anual del Grup de Recerca, es van lliurar els premis de la segona edició del concurs d'Instagram #JoVaigAmbAtxaDeBarballó. 

En aquesta ocasió, entre el 5 i el 8 de gener de 2018, es van penjar una vuitanena de fotos amb les etiquestes #JoVaigAmbAtxaDeBarballó i #ReisTaradell18. A més a més, s'havia de seguir el perfil de la Biblioteca de Taradell @Bibliotaradell. El jurat va haver de desqualificar una vintena de fotos que no van seguir alguna d'aquestes tres característiques i van dedidir que la més original era per Lluís Pujadas (@lpujadas) amb la imatge 3 reis, 3 atxes per "per reflectir en una fotografia l'element característic que es demanava en el concurs, les atxes de barballó en una fotografia que ens transmet el foc, la llum i la màgia". 

El primer premi va ser per Marta Ramírez (@visualveu) amb De lluny veiem els reis que ja arriben en una fotografia que  "ens transmet la nit de Reis a Taradell, quan en plenes festes de Nadal i amb aquella il·lusió, de petits i grans, estem esperant l'arribada de Ses Majestats amb les atxes de barballó"

 

El Grup de Recerca Local estrena 'Anastasi Aranda. Un mestre de poble' i presenta el projecte 'Avi, àvia! Canta'm una cançó'
El Grup de Recerca Local de Taradell (GRLT) va repassar la feina feta durant el darrer any en l'acte anual en el qual es va estrenar el darrer documental elaborat pel grup: Anastasi Arnada. Un mestre de poble, es va presentar el darrer projecte del GRLT, Avi, àvia! Canta'm una cançó i també es van poder veure un tastet de les entrevistes realitzades durant el darrer any.

Eva Leucó, directora de la Biblioteca i presidenta del Grup de Recerca, va recordar que “avui fa 15 anys que celebràvem la inauguració de la Biblioteca a Can Costa” i que a partir de llavors “s'han portat a terme molts projectes dedicats a la lectura i a la Cultura, projectes en els que hi participen persones de totes les edats”. Va destacar però que “n'hi ha un que sobresurt per la seva magnitud, el projecte Fent Memòria que des de fa uns anys està duent a terme el GRLT amb la col·laboració de la Biblioteca i de l'Arxiu Fotogràfic”. A banda de repassar els pilars bàsics del grup “recollir, preservar i difondre”, Leucó va posar èmfasi en “un projecte col·lectiu, de poble i que vol posar en valor el passat dels taradellencs per convertir-lo en patrimoni per al present i sobretot per al futur”.

Veure entrada completa