Els llibres dels autors locals del darrer any

23/04/2021
23 de abril de 2021

Aquests són els llibres que els autors i autores de Taradell han publicat en el darrer any (entre el maig de 2020 i l'abril de 2021).

Tots aquests llibres els podeu trobar a la Col·lecció Local de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font formada per una banda, dels documents que parlen de Taradell, de la seva història, de la seva cultura, del seu entorn natural i social i per l'altra, els llibres i documents que escriuen i publiquen els autors taradellencs, de naixement o d'adopció, sigui quina sigui la seva temàtica i el seu suport.

Portada La Clau Anglesa_ Antoni Pladevall i Arumí

 

La clau anglesa d'Antoni Pladevall i Arumí. (agost 2020) Els pèsols negres exquisits que cada dia se serveixen a l'hostal de Cruallops no amoroseixen gaire les vides dels protagonistes d'aquesta història que transcorre en un entorn rural aparentment tranquil: la Rosa de l'Albereda, una dona esquerpa i irascible, i en Tomàs de Bancells, un mecànic solitari i cansat, fugitiu d'un passat familiar misteriós.

 

 

Portada Desenterrar l'oblit

Desenterrar l'oblit : memòries més enllà de la dignificació de la fossa comuna de Cervera coordinat per Rosa Papell i Josep Miret, entre d'altres (setembre 2020). Un recull de textos que intenten donar testimoni de l'experiència de dignificació de la fossa militar del cementiri de Cervera, des del seu estudi històric i el recull nominal dels enterrats fins a la memòria de les trobades anuals de familiars, passant per l'acord municipal de la Paeria de Cervera d'intervenció, la prospecció arqueològica, l'arquitectura de l'espai i l'acte de dignificació. El llibre reflexiona sobre la dignitat i el valor de la memòria com a eix de connexió amb aquell passat de la Guerra Civil, evoca el camí traçat fins a la dignificació de l'espai, i aplega en vint relats el testimoni viu d'unes famílies que un dia van trobar a Cervera, sovint casualment, la manera de tancar el seu dol. Tenir consciència del passat, en el moment actual, ens ha d'obrir els ulls sobre el futur que volem.

 

Portada 'Un llibre de contes'

 

Un llibre de contes de Maria Rosa Nogué, Xavi Ruiz, Jaume Garolera, Cinta Gonzàlez, Rosa M. Ricart, Miquel Vivet, Ramon Baulenas, Alba Ortega, Maria Godayol, Mida Porta i Fàtima Izquierdo (octubre 2020). Després de fer el curs d'escriptura creativa, van voler posar en pràctica els coneixements adquirits i van editar aquest llibre amb un narració curta de cadascun d'ells.

 

 

Portada 'Tiempos de llama en hielo'

Tiempos de llama en hielo d'Eloi Creus Cassasas. (octubre 2020) És un viatge al meu món interior representat pel moviment glacial de plaques de gel que apareixen repetidament al llarg dels poemes. Explica la repressió del meu foc interior per diferents circumstàncies. Dins el poemari, s'intercalen poemes que parlen i narren la meva història, amb altres poemes més filosòfics que aprofundeixen en temes que emanen de la història general. Tot això amenitza el fil principal i el dota d'una profunditat punyent. Amors impossibles, resistències contra fets traumàtics, lluites internes i molt de foc i gel en permanent lluita.

 

Portada_La visió intuïtiva

La visió intuïtiva: veure-hi sense els ulls és possible de Jordi imbert (novembre 2020). Un llibre que pretén respondre quatre preguntes clau sobre aquesta capacitat tan humana i tan desconeguda per nosaltres:– Si aquesta capacitat existeix des de sempre, com és que no ho sabíem?– Com és possible veure-hi sens els ulls?– Quins beneficis comporta activar aquesta capacitat?– Si veure-hi sense els ulls és possible... Què més és possible?Ple d'experiències i demostracions audiovisuals que es poden veure mitjançant l'ús de codis QR, i amb una exhaustiva recerca d'autors de referència sobre els quals basar les hipòtesis, aquest llibre pretén acostar a tots els públics el coneixement sobre aquesta capacitat que tots podem desenvolupar.

 

Portada La Gallina cluck cluck

La gallina cluck cluck de Lídia Munmany (desembre 2020) . Un conte que parla de la gestació subrogada. L'argument del conte parteix d'un gall i una gallina que tenen un ou, però no el poden covar i intenten buscar algú que els ajudi. Primer van pels voltants, però no els poden ajudar. Per això, el gall i la gallina han de marxar a terres llunyanes perquè els ajudin.

 

Portada L'abecedari entremaliat_ Anna Aparicio

 

L'abecedari entremaliat, d'Anna aparicio. (març 2020) El nostre abecedari il·lustrat ha tingut una idea genial: entre les imatges que corresponen a cada lletra n'ha posat una que no lliga. Posa el teu enginy a prova i troba la imatge intrusa! Una manera divertida d'enriquir el teu vocabulari i aprendre a lletrejar, a més de familiaritzar-te amb el codi Morse i l'alfabet Braille.

 

 

Portada El dia que vaig marxar-Albert OM (bona)

 

El dia que vaig marxar, d'Albert Om. (abril 2021) A prop de fer 50 anys, un dia l'autor decideix que vol «desaparèixer d'ell mateix», deixar-ho tot i marxar un temps a França,a aprendre francès, la llengua que quan era petit significava per als seus pares la del país de la llibertat i que ara havia estat arraconada per l'omnipresentanglès. I se'n va uns mesos a Aix-en-Provence, on estroba amb ell mateix i amb el plaer de viure amb calma. Compleix així un somni que molts tenim: el de ferun canvi de vida.

 

Altres:

Premi Sambori Òmnium (setembre 2020) Llibre amb els textos guanyadors del 14è Premi Sambori Òmnium Alt Ter-Garrotxa. Entre ells, els dels taradellencs Eloi de Caralt Perarnau i Martina Molist Domingo

Relats eròtics DO Penedès (desembre 2019). Llibre amb els textos guanyadors del Concurs de Relats Eròtics DO Penedès (Vilafranca del Penedès). Entre ells, Garnatxa negre del taradellenc Xavier Solé i Pont. 

twitter