El Grup de Trialers de Taradell

Durant tot el mes de novembre es pot veure al vestíbul de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell una exposició de fotografies sobre el Grup de Trialers de Taradell. 

Es tracta d'un centenar d'imatges, la majoria d'elles cedides per Joan Serra, en el qual es pot veure l'evolució de l'entitat taradellenca fins a l'actualitat així com la d'aquest esport.

El Grup de Trialers de Taradell es va formar l'any 1977. Als anys setanta hi va començar a haver molta afició trialera a Taradell. I a mitjans d'aquella dècada ja es van començar a muntar proves d'aquest esport. La primera va ser als voltants de la zona de la Urbanització de La Roca i, entre els participants, hi havia Pere Pi que poc més tard es convertiria en campió d'Espanya de l'especialitat. 

Durant aquells anys, un grup de joves aficionats al trial es reunien els dissabte a la tarda i els diumenges al matí per entrenar. Ells mateixos formarien el 1977 el Grup de Trialers de Taradell. La primera prova que van participar va ser al Trial de la Guineu (Guilleries) que va muntar el Moto Club Viladrau. De la seixantena de participants que hi havia, una desena eren de Taradell. El grup va anar creixent i de seguida van muntar proves a Taradell. En un terreny cedit per l'Aman Barfull i la Ramona Vila hi van organitzar un Trial Indoor obert només a gent de Taradell que va tenir una gran expectació. Més endavant ja van organitzar trials per la festa major oberts a tothom al pati de la Rectoria, a l'aparcament de la Carpa o a la plaça de les Eres. 

Exposició Grup de Trialers Taradell (1)