Taradell-Saint Rémy de Provence

El  2012 el projecte es va dedicar a la Provença francesa i l'agermanament es va fer  amb la biblioteca Joseph-Roumanille de Saint Rémy de Provence. 

Saint Rémy és una població de 10.000 habitants situada al cor de la Provença, al  costat de les  muntanyetes  de les Alpilles, entremig  d'Avinyó, Arles, Nimes, Aix en Provencence i  Marsella amb una vida cultural intensa i un ric patrimoni arqueològic i artístic que va des de l'època romana fins a l'actualitat. Saint Rémy és molt coneguda per l'estada que el pintor Vincent Van Gogh hi va fer  durant els anys 1889 i 1890 al monestir-sanatori de Saint Paul de Mausole i perquè allà hi va pintar molts dels seus quadres més famosos. També hi va néixer en Nostradamus.

Amb la presentació oficial del projecte el 27 d'abril de 2012 i l'audició de  música de trobadors catalans i provençals van començar les activitats que es van allargar fins a l'octubre i que van incloure una xerrada sobre la relació dels pintors Van Gogh, Cezanne i Gauguin amb la Provença, a càrrec del professor Xavier Burillo, un taller-xerrada sobre els usos actuals de la lavanda, un recital de música occitana, clubs de lectura, de cinema, hora del conte i finalment un sopar provençal que va tancar els actes.

Fotos i/o vídeos relacionats

L'exposicióL'exposicióHora conte provençalPresentacióXerrada: 'Tres pintors i la Provença' amb Xavier Burillo (6)Saint RémySaint Rémy acte infantilTaller lavandaTaller lavanda 2