Taradell-Mindelo
El 2016 es va canviar de continent i el projecte va servir per conèixer Cap Verd. Es va escollir aquest país perquè hi ha algunes persones de Taradell que han anat a viure allà, on ara hi tenen la seva família, i també al revés. Alguns capverdians han vingut a Taradell i han establert la seva residència aquí. El nexe d'unió amb la ciutat escollida és una biblioteca local amb la que s'intercanvia informació i es comparteix el projecte. Aquesta va ser la Biblioteca Municipal de Mindelo. Precisament Mindelo és considerada la capital de la Cultura de Cap Verd.
Des de finals de febrer fins al mes de juny les activitats habituals de la biblioteca van tenir un aire totalment capverdià: clubs de lectura, hores del conte, un taller de dansa, un cinefòrum, exposicions, etc. Per altra banda, des de la Biblioteca Municipal de Mindelo també van realitzar diverses activitats, entre els mesos d'abril i maig, relacionades amb la cultura Catalana i també amb Taradell.
La presentació del projecte es va fer el 26 de febrer i va anar a càrrec de la periodista Elisenda Copons amb la xerrada 'Cap Verd: entre illes i música criolla' i amb l'acompanyament musical de Bruno Miguel de Lima. En aquest acte es va conar a conèixer el calendari d'activitats. L'11 de març Carme Coll i Pere Casadevall van explicar el trekking que van fer a l'illa de Santo Antao; el 19 de març va ser Paulo Brito l'encarregat d'oferir l'Hora del Conte i el 31 de març Jaume Benavente va ser a la Biblioteca amb els membres del Club de Lectura. A l'abril es va fer un cine-fòrum amb la pel·lícula 'TChindas'; el maig es va inaugurar l'exposició de fotografies de Cap Verd en una audició que va anar a càrrec d'Ulisses Alves. Pere Comellas va conduir el Club de Lectura de l'obra Chiquinho mentre que el 3 de juny es va posar punt i final a la cinquena edició del projete amb un taller de dansa.
El logo i el punt de llibre commemoratiu són obra de l'artista capverdià Mito Elias .