Taradell-Donostia

El 2014 vam escollir el País Basc perquè volíem compartir el projecte amb una comunitat de l'estat. La tria va ser fàcil, el País Basc, amb una llengua, una cultura i una identitat pròpies  era una bona candidata i més encara si li sumem la seva consolidada tradició senderista.

El projecte es va presentar oficialment el 14 de març amb un convidat d'honor, l'escriptor Josep Maria Espinàs i un concert de música basca a càrrec de la Coral L'Arpa de Taradell. el 28 de març es va fer la xerrada 'País Basc, de l'orígen a la taula' amb Anna Tomàs. el 30 d'abril hi va haver un Club de Cinema conduit per Jesús Bosch sobre la pel·lícula 'Vacas' de Julio Medem. El 8 de maig es va fer un tast de formatges del País Basc amb Xavier Palomo. El 30 de maig Jon Elordi i Itziar Aduriz van fer una xerrada sobre llengua i literatura basca. El 19 de juny es va fer un Club de Lectura i el 4 de juliol un concert de Txalaparta amb el grup Tarragonako Txalaparta Eskola. Les activitats van continuar el setembre amb una Hora del conte basca que va portar a terme Mari Maialen. També el setembre es va fer la xerrada 'Eduardo Chillida: construïnt el buit' a càrrec de Jesús Ramos. Del 25 al 28 de setembre diversos usuaris de la Biblioteca van fer un viatge cultural pel País Basc i el 16 d'octubre es va posar fi al projecte Taradell-Donosti amb un sopar Basc. Paral·lelament també es va fer una exposició de fotografies del País Basc. 

El logo que acompanyava el projecte el va fer de l'artista local Paquita Clot .

Fotos i/o vídeos relacionats

Concert Txalaparta amb Tarragonako Txalaparta EskolaExposicióClub Cinema amb 'Vacas' de Juliol Medem amb Jesús BoschXerrada: 'País Basc, de l'orígen a la taula' a càrrec d'Anna TomàsTast de formatges del País Basc amb Xavier PalomoPetit tast de llengua i literatura basques amb Jon Elordi i Itziar Aduriz'Eduardo Chillida: construïnt el buit' amb Jesús RamosSopar basc a càrrec del restaurant Nou MontsenyExposicióEuskal Ipuinak, Hora del Conte basca amb Mari Maialen
Inauguració del Projecte Taradell Donostia 2014 amb Josep Maria EspinàsViatge Cultural al País Basc