Taradell-Dingwall (Highlands)

El 2011 el projecte es va dedicar a la regió de les Highlands Escoceses i l'intercanvi o agermanament es va fer amb la biblioteca de Dingwall, una població de  5.000 habitants situada al nord de les Highlands.

Es va decidir començar per Escòcia  perquè des de la biblioteca Antoni Pladevall i Font hi compartim afinitats culturals,  perquè és un destí de viatge  molt interessant, perquè un dels seus esports nacionals és el senderisme - tenen una xarxa de camins molt ben organitzada – i perquè aquí a la biblioteca teníem un bon fons de llibres i documents sobre aquest país.

Durant mesos, les activitats habituals de la biblioteca van tenir un aire totalment escocès: es van dedicar dos clubs de lectura a autors escocesos, es va fer un club de lectura en anglès, un club de cinema, una xerrada sobre el senderisme a les Highlands, es va presentar una guia de viatge sobre Escòcia, un tastet de whiskies, un concert de música celta, l'hora del conte sobre el monstre del llac Ness es va fer en anglès i finalment es va fer un viatge cultural amb els membres del Club de lectura a Escòcia. En col·laboració amb l'Associació d'Agroturisme d'Osona també es van organitzar activitats a diferents cases de turisme rural de la comarca com concerts de gaita, tast de cerveses i un sopar escocès, entre d'altres.

Totes les activitats van  quedar recollides en un blog compartit amb la biblioteca de Dingwall que també va organitzar diferents activitats per conèixer la cultura catalana : http://taradelldingwall.wordpress.com/

 

 

Fotos i/o vídeos relacionats

L'exposicióEls tastets de whiskyLa xerrada sobre Escòcia a càrrec d’alumnes de l’Ins Taradell
La xerrada sobre Escòcia a càrrec d’alumnes de l’Ins Taradell
El club de lectura en anglès: 'The Hound of the Baskervilles'
El Club de Lectura: 'En la oscuridad' de Ian Rankin
El concert de música celta i el tast de cerveses escocesesConcert a la Torre del VilarEl sopar osonenc a Edimburg
L’Hora del Conte: 'Peter Pan viatja al país de Maimés' de l’autor escocès James Matthew Barrie
Els tastets de whiskyL’Hora del Conte en anglès: 'The Loch Ness Monster'