Taradell-Azambuja

El  2013 es va escollir Portugal per continuar amb el projecte De biblioteca a biblioteca, de país a país amb l'objectiu de conèixer més a fons la cultura del nostre país veí, sovint prou desconegut. La Biblioteca Municipal de Azambuja va ser la nostra companya de projecte durant el 2013. Azambuja és a uns 50 kilòmetres al nord de Lisboa, i té una població de 7.000 habitants. La presentació oficial del projecte De biblioteca a biblioteca, de país a país: Taradell-Azambuja (Portugal)  va ser el dijous 14 de març a les 8 del vespre amb una conferència inaugural a càrrec de l'escriptor  Sebastià Benassar “Portugal, el germà desconegut” i un concert de cançó portuguesa a càrrec de la Coral l'Arpa de Taradell, dirigida per Pere Mateu Xiberta.

Durant l'acte també es va presentar en format punt de llibre tota l'agenda d'activitats que es va allargar fins al mes d'octubre i l'exposició amb llibres i documents de la biblioteca relacionats amb Portugal: novel·les, poesia, assaig, història, cuina, art, guies de viatge....

Les activitats van incloure dos Clubs de lectura dedicats a Fernando Pessoa i a José Saramago, un concert de fados, una Hora del conte portuguesa, una sessió de cinema, un tast de vins i un sopar portuguès. A banda, el dia 21 de març,  les dues biblioteques van compartir a través de les xarxes socials el poema commemoratiu del Dia Mundial de la poesia Només la veu, de Zoraida Burgos, en català i portuguès. I finalment, un grup d'usuaris de la biblioteca van realitzar al  mes de setembre un viatge literari a Lisboa que va incloure una visita a la Biblioteca Municipal d'Azambuja. 

Durant l'any ambdues biblioteques van manternir relació a través de la xarxa i l'Institut Ramon Llull els va fer arribar un lot de llibres d'autors catalans traduïts al portuguès, molt ben acollits pels usuaris de la Biblioteca d'Azambuja. 

Fotos i/o vídeos relacionats

Xerrada-tertúlia 'José Saramago: de la ceguesa a la lucidesa' amb Francesc PonsaPresentació del projecte amb l'actuació de la coral L'ArpaConcert de fados: 'Nevoa'Concert de fados: 'Nevoa'Viatge cultural a PortugalHora Conte: 'Pataniscas', contes portuguesosPresentació projecteTast de vins portuguesosTast de vins portuguesos