Club de lectura

Compartir el gust per la lectura.....

 

Què és el Club de Lectura? Es tracta de llegir un llibre que prèviament s'ha proposat des del mateix Club  i trobar-nos un dia per comentar-lo. 

Els objectius del Club de lectura són bàsicament compartir la lectura i descobrir nous gèneres i nous escriptors. Per aquest motiu cada any apostem per fer la lectura d'un  clàssic, sigui de la literatura catalana o no, una obra de teatre i cada mes d'abril llegim un llibre  de poemes dins el projecte Abril poètic.

Hem gaudit de la presència de molts autors: Isabel-Clara SImó, Emili Teixidor,  Maria Barbal, Jaume Cabré, LLuís-Anton Baulenas, Blanca Busquets,Jordi Puntí, Pep Coll, Imma Monsó...

Els llibres del Club de lectura es demanen a altres biblioteques a través del servei de Préstec Interbiliotecari i s'acompanyen d'un punt i d'una guia de lectura.

El Club de lectura el condueixen diferents persones de la comarca o si s'escau alguna persona especialista en l'autor que es llegeix. 

Sempre que podem intentem que vingui l'autor a participar en la tertúlia, i si s'escau organitzem activitats relacionades com rutes literàries, sortides al teatre, trobades de clubs de lectura....

 

Club de lectura dedicat a la Salut mental

El 10 d'octubre es celebra el Dia Mundial de la Salut Mental amb l'objectiu de sensibilitzar la població en relació als trastorns mentals, donar a conèixer aquest tipus de trastorns i fomentar el debat pel que fa al seu tractament i prevenció. Des de fa uns anys, les biblioteques d'Osona s'adhereixen a la celebració, organitzant, en col·laboració amb la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, diferents actes que comprenen l'exposició de documents que tracten sobre els trastorns mentals (amb la corresponent guia de lectura que recull els documents que les diferents biblioteques de la comarca tenen sobre malalties mentals), l'Hora del Conte i el Club de Lectura.

La dona veloç, amb Imma Monsó
La dona veloç, amb Imma Monsó
La poesia de Joan Vinyoli
La poesia de Joan Vinyoli