5.216 taradellencs cridats a les urnes aquest diumenge

Ràdio Taradell farà un seguiment especial de la jornada electoral en què Mercè Cabanas posa a prova la majoria absoluta de 9 regidors, Santi Estragués espera capgirar el panorama i Abraham Chirveches vol entrar a l'Ajuntament.

Diumenge, 28/05/2023

Eleccions  municipals 2019 (14)

Un total de 5.216 taradellencs, 344 més que fa quatre anys, estan cridats a les urnes en les eleccions municipals d'aquest diumenge a Taradell. El col·legi electoral, ubicat a Can Costa, obrirà puntualment a les 9 del matí i tancarà a les 8 del vespre, quan començarà el recompte de vots que recolliran les vuit meses electorals.

Aquest cop, els votants podran elegir entre tres propostes: la llista de Fem Taradell-ERC, liderada per Mercè Cabanas, l'actual alcaldessa; la llista de Junts per Taradell, liderada per l'actual cap de l'oposició, Santi Estragués, i la llista del Partit Popular, encapçalada per Abraham Chirveches i que actualment no té representació. D'aquesta manera, tal com va passar el 2011 i el 2015, es trenca amb el bipartidisme.

Aquestes eleccions suposen un examen per l'equip de Cabanas, que ha governat amb una còmoda majoria absoluta de 9 regidors dels 13 que té l'Ajuntament. Fa quatre anys, en unes eleccions que van tenir gairebé un 75% de participació, ERC va obtenir 2.312 vots (63,55%) i capgirava la situació en un poble dominat històricament per l'entorn convergent.

Constitució Nou Ajuntament (29)

Pel que fa a Junts, les eleccions de diumenge també suposen un examen, després de la forta patacada del 2019, quan van perdre la majoria absoluta que ostentava Lluís Verdaguer. Santi Estragués es va estrenar com a cap de llista amb quatre regidors i, per tant, liderant l'oposició. Va treure 1.176 vots (32,33%).

campanya Junts per Taradell 1

Finalment, el PP espera entrar a l'Ajuntament com a contrapunt de les dues llistes de caràcter independentista. L'últim cop que els populars es van presentar a Taradell va ser el 2007 i van aconseguir només 36 vots.

Debat electoral 2023 12

Programació especial

Ràdio Taradell farà diumenge un seguiment especial de la jornada electoral. Al migdia, pels volts de dos quarts de 2, farà un avanç informatiu amb les primeres reaccions i dades de participació. Al vespre, a partir de tres quarts de 8, començarà un programa especial per seguir el minut a minut del resultat, amb entrevistes i tertúlies.

especial eleccions