Sostenibilitat, infraestructures esportives, polítiques socials, cultura i aposta per l'economia local, eixos de Fem Taradell

Fem Taradell-ERC fa aquests dies els últims actes de campanya per a les eleccions municipals de diumenge.

Dimecres, 24/05/2023

Presentació Fem Taradell

Recta final de la campanya per a les eleccions municipals d'aquest diumenge. La candidatura de Fem Taradell-ERC farà la cloenda de la campanya aquest divendres al vespre, després que les últimes setmanes ha fet diversos actes per presentar l'equip i el programa electoral que defensa.

Acte Fem Taradell

L'acte principal de presentació del programa va anar a càrrec de l'alcaldessa i candidata a la reelecció, Mercè Cabanas, i dels regidors i candidats en les posicions capdavanteres Joan Canó, Míriam Martínez i Núria Arau. Es va fer fa un parell de setmanes i també hi va participar l'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació del 2006 al 2010 i director de la Fundació Josep Irla, Joan Manuel Tresserras. Cabanas va jugar amb el lema d'ERC, “Endavant les atxes”, per animar el vot: “Fem que estiguin ben enceses els propers quatre anys”.

IMG 3526

Joan Canó, regidor d'Urbanisme, Sostenibilitat i Mobilitat, va destacar diversos projectes en l'àmbit de la sostenibilitat com a "eix fonamental i vertebrador per Taradell, perquè sense sostenibilitat ambiental no hi ha sostenbilitat econòmica ni social". D'infraestructures va parlar d'acabar el segon pavelló, de recuperar i remoldelar la piscina municipal, "que sigui accessible per a tots els col·lectius", i també del Parc d'Esports, on s'ha fet "un projecte vinculat a totes les entitats esportives del municipi".

Pel que fa a la mobilitat, Canó va assenyalar l'objectiu de pacificar el centre del poble i la zona comercial, amb voreres més amples i un passeig Domènec Sert amb una plataforma única. També va proposar instal·lar carrils bici que uneixin el nucli urbà amb els barris i les urbanitzacions, d'unir el barri de Mont-rodon amb Taradell amb un vial cívic i d'executar la ronda de Montserrat.

Sobre el tema energètic, va apuntar que "es continuarà apostant per fomentar la implementació d'instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic a les llars i empreses, i es col·laborarà amb la Cooperativa TARSOS per implantar un parc solar fotovoltaic, amb la voluntat d'avançar cap a una sobirania energètica del municipi". També es va referir a fer millores a la xarxa d'aigua municipal. Canó també va parlar de residus i d'habitatge, en què va ressaltar que "hi ha una manca d'oferta a Taradell".

Presentació programa Fem Taradell Mercè Cabanas

En el seu torn, la regidora d'Hisenda i Igualtat, Núria Arau, va explicar que "volem continuar posant les persones al centre". En l'àmbit de joventut, va destacar la importància "de posar en rellevància els joves, ja que són el futur i el present del poble". En aquest sentit, va comentar que es vol "potenciar Can Granada com a seu del Taradell Jove". Sobre igualtat i feminisme, Arau va assenyalar "la voluntat de potenciar a Osona sud un nou servei d'atenció i informació a les dones" així com de "potenciar les polítiques socials, sanitàries i de suport a un envelliment actiu". Finalment, pel que fa a hisenda, Arau va explicar que es vol avançar cap a la tarifació social on "la gent que tingui menys recursos, pagui menys, i la gent que en té més, pagui més".

Míriam Martínez, regidora de Cultura i Patrimoni, va assenyalar que "volem continuar realitzant accions que posin a l'abast de tothom la cultura, reivindicar els elements de la cultura popular i tradicional i continuar conservant i difonent el patrimoni". Entre les accions previstes hi ha la de declarar la cavalcada de Reis Bé Cultural d'Interés Local, recuperar la figura del campaner en actes puntuals, disposar d'un arxiu físic consultable, apostar per l'educació així com continuar recuperant la memòria col·lectiva i democràtica.

Finalment, l'alcaldessa i cap de llista de Fem Taradell, Mercè Cabanas, va parlar de l'economia local: "L'hem de potenciar perquè no volem que Taradell es converteixi en un poble dormitori". En aquest sentit, va assenyalar que "cal que hi hagi serveis i comerços de proximitat, un carrer viu per fer-hi vida". Cabanas també va posar èmfasi en el civisme per tractar bé el poble i per avançar en el seu progrés a través de la corresponsabilitat de tots.