Història

ELS ANTECESSORS DE L'ACTUAL RÀDIO TARADELL


La primera experiència radiofònica a Taradell es remunta al 1952. Domènech Vilaró, Lluís Vivet i Josep Pladevall van formar una societat privada per dotar Taradell d'un mitjà informatiu i cultural en una època en què les emissores de poble s'estenien ràpidament. Mn. Esteve Farrés i Mn. Jaume Mugosa van deixar-los instal·lar l'emissor, l'estudi i un despatx a la parròquia. En concret, sobre la sagristia i l'antena, al campanar de la rectoria. La festa d'inauguració va ser el 23 de novembre de 1952.


Es va batejar amb el nom de Ràdio Taradell, però en ple franquisme i per la col·laboració de l'església, sovint, era denominada Emissora Parroquial i, especialment, La veu de la parròquia, que donava nom a un programa religiós que s'emetia els diumenges. Programes culturals, teatrals, religiosos, esportius i de disc sol·licitat eren els eixos de la programació.


foto1.jpg


A més dels tres promotors, la ràdio va comptar amb diversos col·laboradors i locutors com Jordi Recoder, Fina Roma, Josep Faro o Genís Autonell. L'emissora comptava amb tres vies de finançament: les aportacions de 130 socis (pagaven 20 pessetes al mes i tenien dret a sol·licitar una cançó cada diumenge al migdia i gaudien de descomptes en els anuncis), la publicitat (sobretot, de Taradell i Vic) i el disc sol·licitat, perquè es cobrava un duro per cada petició.


Però aquests anys de bona ràdio, malauradament, van tenir data de caducitat. Per ordre de l'autoritat governativa, Ràdio Taradell va tancar les seves emissions el diumenge 28 d'agost de 1955. Una reestructuració de freqüències es va carregar les ràdios petites i només va salvar les de les ciutats grans.


Tot i aquesta dolorosa desaparició, Ràdio Taradell, La veu de la parròquia, té l'orgull de ser la primera a emetre en català en uns anys molt difícils per culpa del franquisme.1983


Els anys de silenci acaben 35 anys i 5 mesos després. Es crea la primera emissora municipal d'Osona, sota el nom de Ràdio Municipal de Taradell.


foto2.jpg


El 5 de març, comença les emissions en proves a través del 102.3FM i, finalment, el 23 d'abril, Sant Jordi, a la 1 del migdia, s'inaugura oficialment. L'alcalde, Joan Reig, situa la ràdio com “un mitjà d'expressió de la identitat del poble català i al servei de la pròpia realitat, la general del país i la peculiar de Taradell.” També hi participen Josep Autonell i Esteve Vilarrasa, en nom de l'emissora, i Ramon Reig, un altre dels impulsors de l'emissora, situada a la tercera planta de la Torre del Tint.


foto31.jpg


foto4a.jpg


Els estudis tenen dues sales, separades per un gran vidre. En una, s'hi instal·la l'emissor (de 20 watts de potència), la taula de mescles i els aparells reproductors, i, en l'altra, una taula amb els micròfons per tertúlies i entrevistes. L'antena se situa a la teulada de l'edifici.


Avui, ens fem grans! 33 anys de Ràdio Taradell!


Ràdio Municipal de Taradell emet només els dissabtes, de 2/4 d'11 del matí a 11 de la nit, i els diumenge, de 9 del matí a 3 de la tarda. Al novembre, la programació s'amplia a 36 hores setmanals. És un any intens. Destaca el gran servei que ofereix l'emissora durant el tràgic incendi forestal de l'estiu del 1983. La seva tasca informativa i de comunicació és molt apreciada. I, en un àmbit ben diferent, Ràdio Taradell retransmet un Barça-Madrid de la Copa del Rei, en el marc d'una campanya per fomentar el català de la Comissió de Normalització del Català de Taradell.


foto6.jpg


1984


Mica en mica, la programació va creixent i s'arriba a les 40 hores setmanals. A més, es tira endavant una iniciativa pionera a Osona: les emissores municipals es reuneixen sota el nom de Xarxa d'Emissores Municipals d'Osona. Ràdio Taradell, Ràdio Pista dels Hostalets de Balenyà, Ràdio Manlleu, Ràdio Ona Juvenil de Torelló i Ràdio Voltregà fan un programa conjunt amb motiu de les eleccions catalanes del 29 d'abril de 1984. Més endavant, emetrien, setmanalment, L'informatiu en xarxa.


A l'abril, es canvia de freqüència i comença a emetre pel 102.6.1985


Les emissions de Ràdio Municipal de Taradell van cada cop a més. A la tardor, comença a emetre cada dia a partir de les 8 del matí, en connexió amb RAC 105.1986


Ràdio Taradell va fent camí i, més enllà de les emissions, comença a organitzar actes per al poble. L'estiu d'aquell any, organitza un concert amb el grup La polla records. Un concert que queda en el record del molta gent i és que, aquell dia, molts comerços tanquen abans d'hora i el poble queda desert per la mala fama d'aquest grup. Al final, però, cap incident i un gran èxit de públic.1987


Primer trasllat dels estudis de Ràdio Taradell, que s'instal·len al segon pis de la Casa de la Vila. Compten amb un locutori i dos estudis (un de gravació i un altre d'emissió). Les antenes passen de la Torre del Tint al Col·legi Les Pinediques, aconseguint més cobertura. A més, per enviar el senyal s'instal·la també un sistema de radioenllaç.


foto7.jpgfoto8.jpg


D'altra banda, amb la regulació de freqüències assignades a les emissores municipals, s'atorga el 107.7FM a Ràdio Taradell.


El maig d'aquell any, neix el projecte de Ràdio Televisió Taradell, però queda desestimat aparcat mesos més tard.1988


Ràdio Taradell rep la primera denúncia per part d'una emissora privada de la comarca. El motiu són les connexions que Ràdio Taradell fa amb RAC 105.


Però el 1988, sobretot, és el punt de partida d'un dels programes més característics i escoltats de Ràdio Taradell i de la ràdio osonenca, impulsat per David Bigas i Toni Reig, amb la col·laboració de Maria Mora. El 6 de gener, comença El concurs de Reis, que es basa en un taulell de la guerra de vaixells en què les caselles estan plenes de regals, cedits pels establiments del poble. N'hi ha uns 60 en el seu primer any.


A més, a l'abril d'aquell any, surt el primer número del butlletí mensual de Ràdio Taradell. Una iniciativa que s'estronca cinc números més tard per diversos motius; el principal, econòmic.


foto9a.jpg


1989


Ràdio Taradell estrena nou logotip, dissenyat per la taradellenca Laura Autonell.


foto10.jpg


Coincidint amb les festes de Nadal, es posa en marxa el sistema de megafonia a la plaça de les Eres connectat amb Ràdio Taradell. En paral·lel, es fa una programació especial per Cap d'Any. Hi participen els col·laboradors de l'emissora i les tres escoles del poble.


foto11.jpg1990


Per celebrar el setè aniversari de Ràdio Taradell, s'organitza un quo vadis pel poble amb molts participació. Al setembre, 600 persones assisteixen a un concert organitzat per l'emissora al camp de futbol de La Raureda. Hi participen els locals Eradeltint i els bascos Mc Gomez, Korroscada i Tijuana in blue.


foto12.jpg


Aquell mateix any, al desembre, i per iniciativa d'una colla de col·laboradors, es fa una excursió per patinar a Puigcerdà. És la primera de vàries sortides per unir i conèixer més tot el personal. Més endavant, es va a la Fira de Santa Llúcia de Barcelona o al Tibidabo.


El 1990 també és un any trist. El 2 de desembre, ens deixa, després d'una llarga malaltia, una bona companya: Montse Raurell, amb només 20 anys. La Montse col·laborava en diversos programes, a banda de L'informatiu.1991


Ràdio Taradell celebra el vuitè aniversari i ho fa amb un correfoc pels carrers del poble i les instal·lacions de la Casa de la Vila es comencen a quedar petites. L'estiu d'aquell any, també es crea un equip de futbol sala entre col·laboradors de la ràdio i es juga una lligueta entre emissores municipals de la comarca.


I, al desembre, Ràdio Taradell, a partir d'una idea del programa Incògnita zero, organitza el primer Congrés de Paraciències al pavelló El Pujoló. Hi participen personalitats destacades sobre el món de les ciències ocultes i hi assisteixen unes 2.000 persones.


És un any destacat perquè la Generalitat legalitza Ràdio Taradell. És la primera de la comarca que rep aquesta certificació.1992


Ràdio Taradell fa una bona celebració d'aniversari. 900 persones assisteixen a un concert a la Carpa de Taradell, amb Stressing i el grup taradellenc Parking, que acabava de treure un disc. Anys més tard, l'any 2008, Ràdio Taradell torna a reunir el grup Parking coincidint amb el 25è aniversari de l'emissora.


foto-cartell-parking-1.jpg


1993


El gener d'aquell any, Ràdio Taradell participa amb un carro al passant dels tres tombs. Un grup de col·laboradors munten una gramola gegant dalt d'un carro, que, a més, és premiat.


foto13.jpg


Un mesos després, a l'abril, celebra el desè aniversari, amb un correfoc amb molta participació.


D'altra banda, l'emissora comença a connectar amb Flash FM, ja que RAC 105 ja arriba amb potència a la comarca i es busca una alternativa que encara no se sintonitzés a Osona. Pel que fa a la programació pròpia, s'amplia des de les 9 del matí fins a les 12 de la nit. Fins llavors, només es feien programes propis durant tot el dia els caps de setmana.


Aquell any, també es canvia de lloc l'antena i el centre emissor, situat a l'interior de l'escola Les Pinediques. Pel perill que suposava tenir una antena d'aquestes dimensions es trasllada al nou emplaçament al costat dels dipòsits d'aigua de Goitallops, i s'aprofita la torre dels repetidors de telefonia per a la instal·lació de l'antena.


foto14.jpg


foto15.jpg


I, després d'uns quants anys, Maria Mora deixa el càrrec de directora.1994


Després d'onze anys emetent ininterrompudament, Ràdio Taradell canvia l'emissor. El substitueix per un de més potent i modern.


D'aquell any, però, destaca sobretot la participació de l'emissora al Festival de la Infància de Vic. S'hi munta un petit estudi de ràdio, on tothom pot passar a tenir la seva primera experiència en el món de la ràdio. L'estand resulta un gran èxit i un dels que rep més visitants. És important subratllar la feina que hi fa Miquel Noguer.


foto16.jpg


1995


Aquell any, torna a agafar embranzida L'informatiu de Ràdio Taradell, que es torna a emetre. Des de llavors, han passat per l'emissora molts professionals que, després, s'han incorporat a altres mitjans nacionals. A banda d'Albert Om, en són una mostra Núria Oriol a Catalunya Ràdio, Cristina Macias a TV3, Mercè Cabanas a Televisió Espanyola, Víctor Palomar a EL 9 TV, Laia Miralpeix a El 9 Nou, Mireia Garolera i Marc Güell a RAC 1, Miquel Noguer a El País, Joan Morcillo a TVO, Josep M. Sebastià a Flaixbac i M80, Isabel Campos i David de Dios a Ràdio Vic, Ernest Codina a Flaix FM o Víctor Cortés a Flaix FM i Europa FM.


Aquell any, l'emissora comença a emetre programació pròpia les 24 hores, gràcies a un sistema de vídeo per emetre durant les nits. A més, es canvia la taula de mescles. I, amb les ganes de millorar i d'ensenyar a fer una ràdio millor, es comença un curset, impartit per Isabel Campos, que té molt bona acollida entre el personal de l'emissora. Una dotzena de col·laboradors s'hi apunten.


foto17.jpg


El mes d'abril, Ràdio Taradell celebra el 12è aniversari i ho fa amb l'enlairament d'un globus aerostàtic i, seguidament, una festa a la Carpa, amb la col·laboració dels Geganters de Taradell. A finals d'any, l'emissora torna al Saló de la Infància i Joventut de Vic.1996


És un any dolent per l'emissora, ja que comencen els problemes d'interferències amb Ràdio Roda.1997


Arran del problemes d'interferències i de vàries avaries, es canvia l'emissor. Se substitueix per un de 200 watts. La intenció és resoldre el problema, perquè Ràdio Taradell es pugui sentir bé al poble, però no s'aconsegueix i continuen els problemes.1998


Coincidint amb l'aniversari, comença una nova iniciativa: els Premis de Ràdio Taradell, que neixen per premiar els millors programes que s'emeten durant la temporada en diferents àmbits: musical, cultural, informatiu, així com també els millors locutors.


foto18.jpg


En quant a la programació, es fa ràdio en directe des del Mercat Medieval durant la festa major d'estiu i, al setembre, es deixa d'emetre programació pròpia durant les nits i tornen les connexions amb Flash FM.


foto19.jpg1999


Els problemes d'interferències amb Ràdio Roda continuen. Després de notificar-ho a les entitats pertinents, s'aprova fer un canvi de freqüència i es passa a emetre pel 106.7FM. És una freqüència neta i, així, s'acaben els problemes que havien durat tres anys.2000


Ràdio Taradell està d'enhorabona perquè, coincidint amb la festa major d'hivern, inaugura les noves instal·lacions al Centre Cultural Costa i Font. Triplica l'espai de l'anterior seu i, d'aquesta manera, es posa fi a un problema d'espai que feia anys que durava.


foto20.jpg


El nou local consta d'un despatx, una sala de discografia, una sala de preparació de programes, un magatzem, un locutori i dos estudis tècnics. Un mesos més tard, el canvi s'acompanya amb l'estrena d'una nova taula de so. Es passa a una moderna Soundcraff.


foto21.jpg


foto22.jpg


Aprofitant totes aquestes millores, una trentena de locutors participen en un curset de ràdio impartit per Isabel Campos.


Aquell any, Ràdio Taradell comença a connectar amb RAC1, aprofitant que a la comarca no arriba bé i amb l'afegit que a la franja del matí comença el programa L'hora del pati, conduït per Albert Om.


El 2000, Anna Aguilera deixa la direcció de l'emissora i assumeix el càrrec David Bigas.2001


Ràdio Taradell celebra l'aniversari amb La gran patinada, una cursa de patinets, aprofitant el boom dels patinets, i també amb una festa Dance a la Carpa.


foto23.jpg


Aquell any també es posen en marxa dos programes que encara s'emeten actualment: El tren del migdia (ara, L'andana), que ha tingut com a conductors Josep M. Sebastià, Àngel Molist, Marc Güell i Sílvia Moreno, i la llista d'èxits Els 30 exitats, que han presentat Carme Orra, David Fajula o Ester Torrents. Finalment, la ràdio s'automatitza, amb el programa GDS, que permet emetre les 24 hores del dia programació pròpia, sense connectar amb cap altra emissora. Només es fan connexions amb els butlletins de Catalunya Informació.2002


Del 4 al 5 de maig, Ràdio Taradell organitza una marató radiofònica de 24 hores, amb la participació de molts locutors de l'emissora. El programa comença el dissabte a les 6 de la tarda i s'allarga fins l'endemà a la mateixa hora. Paral·lelament, s'organitzen concerts amb Redsit, The Remaining Lap i Directo a la K-beza, una marató d'aeròbic i ball country.


Aquell any, també comença el programa de disc sol·licitat Què hi posarem?, de 7 a 8 del vespre, que dura unes quantes temporades.2003


L'emissora és escollida per fer el pregó del Carnaval de Taradell. Per a l'ocasió, un grup de col·laboradors munten una comparsa i es disfressen de micròfon. És un any important, perquè l'emissora arriba al vintè aniversari. Es celebra la tradicional festa amb la participació de 800 persones, però l'acte central és un dinar amb els col·laboradors i excol·laboradors de l'emissora. N'hi assisteixen 60.


foto24.jpg


El 4 de maig, s'organitza un concert de rock, amb Mimmisikous, Skampats i com a grup estrella Dr. Calypso.


Coincidint amb l'aniversari, s'estrena logotip, dissenyat per Víctor Bosch.


foto25.jpg


D'altra banda, es fa un pas important de cara al món. Al maig, entra en funcionament la pàgina web oficial de l'emissora, que permet escoltar la ràdio per internet. A nivell d'antena, al setembre, es comença l'emissió amb sistema RDS d'identificació d'emissora.


Pel que fa a la programació, comencen les retransmissions dels partits de futbol de la UD Taradell, que han anat a càrrec d'Àngel Molist, Laia Miralpeix, Joan Puig o Oriol Vall-llovera. Arriba a ser un dels programes amb més audiència de la ràdio.


foto-futbol.jpg


És un any intens i, per tancar-lo, Ràdio Taradell organitza una revetlla de Cap d'Any a la Carpa de Can Costa, amb gairebé 300 persones.2004


Des de sempre, Ràdio Taradell ha tingut vocació de servei públic, però cada cop s'hi bolca més. El gener, es retransmet en directe, per primer cop, el ple municipal de Taradell.


L'emissora també fa una petita remodelació, amb l'aïllament acústic del locutori i els sostres dels dos estudis tècnics. A més, s'adquireix un programa per a la producció dels blocs de la radiofórmula. Això evita programar la música cançó per cançó.


Pel que fa als actes d'aniversari, Ràdio Taradell porta Els Pets al pavelló d'El Pujoló, on presenten el disc Agost. 2005


Ràdio Taradell arriba al 22è aniversari, que el celebra amb una cercavila amb la Queta, la mascota de la campanya de la Generalitat “Dóna corda al català” i que va apadrinar Albert Om. La llengua, justament, és l'eix d'una taula rodona, moderada per Roser Riera i Marc Güell, que compta amb personalitats com Najat El Hachmi, Antoni Pladevall o Lluís Solà. L'emissora també comença la tradició de sortir al carrer per l'aniversari i emet des de la plaça de les Eres.


foto-queta.jpg


El novembre, també comença una iniciativa inèdita a Catalunya. Ràdio Taradell, juntament amb Ràdio Ona de Torelló, retransmet el Ral·li de Viladrau, amb la participació de la revista Scratch, de Sabadell. Aquest programa li val un premi a Ràdio Taradell. Aconsegueix una menció de qualitat en la categoria de Millor Proposta d'Innovació dels 6ns Premis de Ràdio Associació de Catalunya.


foto-premi-rali.jpg


2006


Coincidint amb El concurs de Reis, Ràdio Taradell comença un altre concurs: un de dibuix, impulsat pel programa El galliner. Aquell any també es comença a col·laborar amb els Tonis, fent ràdio en directe durant el cap de setmana de la festa i retransmetent el passant dels tres tombs. A l'estiu, també retransmet, juntament amb Ràdio Voltregà, el 38è Ral·li Osona. I és sonada l'estrena d'un programa de sexe, Què kardes!.2007


Any d'eleccions municipal. Com sempre en aquestes cites, Ràdio Taradell s'hi centra plenament, amb un programa especial el 27 de maig, per conèixer els resultats minut a minut i entrevistar els protagonistes. A més, s'organitza un debat electoral amb els sis candidats.


Coincidint amb Sant Jordi, Ràdio Taradell estrena el programa de contes Hi havia una vegada..., narrats per nens del poble.


foto-contes.jpg


I, aquell mateix mes, Ràdio Taradell i l'Agrupació Sardanista de Taradell porten l'espectacle sobre l'evolució de la sardana Trencats i seguits, que és tot un èxit.


En clau esportiva, es retransmet per primer cop un partit d'hoquei. És el matx entre el CP Taradell i el CP Mollet, just una setmana després que l'equip taradellenc aconseguís l'ascens a la Primera Divisió. I, a juny, es retransmet el 39è Ral·li Osona.


Aquell any, també es participa a la Fira de Santa Llúcia, amb una programació especial en directe, i s'organitza un Concurs de crits, recuperant una antiga activitat de la festa major.


Ràdio Taradell també instal·la un nou programa informàtic, el Dalet, per l'emissió dels blocs musicals i per reforçar la realització dels programes.2008


És l'any del 25è aniversari de Ràdio Taradell. Per aquest motiu, l'emissora és convidada pels Tonis per ser l'abanderada del passant dels tres tombs.


foto-abanderats.jpg


L'efemèride, però, se celebra durant el mes d'abril, amb una exposició que recull El passat i el present de la ràdio i amb un dinar que reuneix un centenar col·laboradors i excol·laboradors de l'emissora. A més, es publica un llibre, 25 anys sonant sense parar, que repassa la història de l'emissora i recull el testimoni de molts col·laboradors. L'escriuen Laia Miralpeix i Marc Güell, i el presenta Albert Om.


foto-llibre.jpg


La celebració també compta amb la posada en escena, per part de Gottic, de l'obra de teatre La guilla, escrita per l'excol·laborador de la ràdio Antoni Casassas.Aquell any, Ràdio Taradell també es guardonada. Rep una menció de qualitat al Millor Programa de Ràdio Local per Hi havia una vegada..., el programa de contes narrats per nens del poble. 2009


La programació de Ràdio Taradell va creixent, al mateix ritme que ho fa el programa Freqüència tropical, capitanejat per Omar Castillo. Aquest espai amb marcat accent llatí s'emet per altres emissores dels Estats Units, l'Amèrica Llatina i l'estat espanyol. També té versió televisiva a Canal Català Osona, conduït pel mateix Castillo i Adriana Barba.2010


Del 2010, destaca l'estrena del programa Fem memòria, que entrevista avis del poble. Hores i hores d'entrevistes que conformen un arxiu sobre Taradell de gran valor. A més, com ja és una tradició els darrers anys, aprofita la calor de la festa major d'estiu per instal·lar els seus estudis al Mercat del Segle XVII.


foto-tocasons.jpg


2011


Ràdio Taradell continua bolcant-se plenament en les activitats culturals i festives del municipi. Com sempre, comença l'any sortint al carrer pels Tonis.


foto-tonis.jpg


Assumeix l'organització del Carnaval i li dóna un nou aire: jurat, premis a les millors carrosses i un pregoner de luxe. La rua i la festa a la Carpa són tot un èxit.


El 2011, comença una nova iniciativa. L'escola Les Pinediques, amb l'impuls de Marta Ramírez i Jordi Roca, impulsen el programa L'esquitx. L'enregistren a l'escola els alumnes i s'emet per Ràdio Taradell.


foto-esquitx-1.jpg


Joves locutors també són els responsables de retransmetre en directe la primera edició del Toca-sons Canalla durant la festa major d'estiu, quan la ràdio també surt al carrer.


Amb la voluntat de servei públic, Ràdio Taradell fa un seguiment ampli de la campanya electoral de les municipals. El 22 de maig, fa una programació especial durant tot el dia i, dos dies abans, organitza una debat electoral a la sala gran del Centre Cultural Costa i Font amb els cinc candidats.


foto-candidats-1.jpg


A finals d'any, la ràdio en fa una de sonada: elabora un calendari eròtic del 2012 amb els col·laboradors de l'emissora. Fins i tot, la revista Interviú se'n fa ressò.


foto-calendari-1.jpg


2012


El 2012 arrenca també amb una efemèride important. El concurs de Reis arriba a la 25a edició i, un any més, compta amb més de 100 regals, cedits pels establiments, empreses, entitats i institucions del poble i dels voltants, per repartir entre els oients. El programa reuneix els seus impulsors: Maria Mora, Toni Reig i David Bigas.


'El concurs de Reis' arribarà divendres a la 30a edició


Ràdio Taradell continua amb l'organització de la festa de Carnaval. Aquest any, a més, comença un concurs d'aparadors dels comerços de l'Agrupació de Botiguers de Taradell, coincidint amb el Carnestoltes.


Al mes de juny, Ràdio Taradell comença a encarar el 30è aniversari i porta l'Escolania de Montserrat en concert i en un espai immillorable: l'Església de Sant Genís. Els escolans i el públic queden meravellats.


foto-escolania-1.jpg


I, al desembre, a iniciativa del programa Obrint la ment, s'organitza una fira sobre espiritualitat i teràpies alternatives que té molt bona acollida.2013


logo-rt-30-anys.jpg


És l'any del 30è aniversari de Ràdio Taradell i arrenca amb força. Després d'El concurs de Reis i de la programació especial amb motiu dels Tonis, organitza el Carnaval per tercer any i és tot un èxit.


Una vintena de carrosses i comparses desfilaran per Taradell dissabte


El 30è aniversari el commemora amb un pas tecnològic important: la renovació d'aquesta pàgina web i l'estrena d'una aplicació pròpia per a telèfons intel·ligents i tauletes. A més, fa millores tècniques als estudis, amb l'estrena d'una nova taula de so a l'estudi 1.


Si has format part dels 35 anys de Ràdio Taradell, reserva't el 29 de juny!


Els 30 anys se celebren amb un sopar amb col·laboradors i excol·laboradors en una vetllada plena d'anècdotes i bons moments que compta amb un pastís d'aniversari sorprenent. També s'organitza un concert amb els grups osonencs Power Burkas, Les Tietes Queques i Oques Grasses, un dels fenomens del moment.


CONCERT-30-ANYS-RT-cartell-face-i-web.jpg
Aquest 2013, Ràdio Taradell també s'adhereix a La Xarxa, que engloba la Federació de Ràdios Locals, de la qual l'emissora taradellenca ja en formava part. Amb aquesta adhesió, comença a emetre els butlletins informatius de La Xarxa i emet també programes d'altres emissores locals de Catalunya distribuïts a través d'aquesta plataforma. A més, Ràdio Taradell es converteix en la corresponsalia de La Xarxa (antiga Com Ràdio) a Taradell.

la-xarxa.jpg


Un any més, l'emissora surt al carrer per diverses ocasions com els Tonis, Sant Jordi, la festa major d'estiu o la "shopping night" de l'Agrupació de Botiguers. També organitza, juntament amb el Parc d'Esports, la jornada Mou-T: un torneig de pàdel i futbol aigua, amb molt bona acollida. A principis de desembre, per segon any, organitza la segona edició de la fira d'espiritualitat i teràpies alternatives Obrint la ment, que té molt èxit de públic.2014


El 2014, Ràdio Taradell continua amb una programació cada cop més consolidada i de més qualitat, potenciant la proximitat amb programes especials com el dedicat als Tonis o El concurs de Reis. En paral·lel, per quart any, assumeix l'organització del Carnaval i, com a novetat, dues setmanes abans, organitza un mercat de disfresses i andròmines de segona mà, sota el nom de Mercat dels gitanos. L'emissora també fa diversos programes especials. Un d'ells és amb motiu de la consulta del 9-N, en què la ràdio va traslladar els seus estudis al centre de votació instal·lat a l'Institut.


Lhora-del-xumet-Francesc-Homs.jpg


Una vintena de carrosses desfilaran pels carrers de Taradell2015


El 2015 és un any intens per a l'emissora. A banda de l'organització del Carnaval o de la tercera edició de la fira Obrint la Ment, es bolca en un any electoral. Per les eleccions municipals, assumeix l'organització del debat amb els caps de llista (Lluís Verdaguer, de CiU; Salvador Clot, d'ERC, i Jacint Casadevall, de SI) i fa un programa especial per seguir els resultats. També el 27 de setembre fa una programació especial per les històriques eleccions al Parlament de Catalunya.


Debat2015-municipals08.jpg


150927_especial_eleccions.jpg


Pel que fa al Carnaval, es converteix en un dels més participatius dels últims anys i compta amb un pregoner d'excepció: l'humorista Pep Plaza, que porta a Taradell una llista llarga de personatges.


LLPR-CARNAVAL-064-2015.jpg


Els Tonis i la festa major són altres cites a on no falta l'emissora, que estrena un nou concurs: S'acaba el temps, que premia amb 500 euros i productes d'El Xocolater de Taradell els guanyadors.


Ràdio Taradell busca locutors2016


La 29a edició del Concurs de Reis de Ràdio Taradell i els Tonis van marcar el tret de sortida del 2016. De seguida, va arribar el Carnaval. L'emissora consolida l'organització de la festa, que va tenir en Peyu com a pregoner i l'Aida Aumatell com a reina Carnestoltes, amb la participació d'una quinzena de carrosses i comparses.Carnaval-Taradell-2016-18.jpg


Pel que fa als programes de l'emissora, la tertúlia esportiva Mitja part va arribar als 400 programes a principis del 2016. El Barça és el principal argument que cada dilluns reuneix Oriol Vall-llovera, Jordi Marsal, Guillem Rovira, Aleix Castell i Josep Fonseca als estudis de Ràdio Taradell.


160308_mitja_part_400.jpg


També es va consolidar a la graella de Ràdio Taradell Instinews. Es tracta d'un magazín trimestral realitzat pels alumnes de segon d'ESO de l'Institut que inclou diferents formats com entrevistes a exalumnes, a professors, reportatges dels pobles on viuen els alumnes, enquestes, un informatiu amb les notícies més destacades del centre educatiu o, fins i tot, seccions de música, llibres o cinema, entre d'altres seccions. El programa va rebre una menció de qualitat en la categoria d'innovació dels Premis Ràdio Associació de Catalunya 2015.


GALERIA DE FOTOS. Ràdio Taradell i l'Institut, premiats per Ràdio Associació


Ràdio Taradell també va participar en l'organització de la tercera edició de les jornades esportives Mou-T, juntament amb la UD Taradell i el Club Parc d'Esports. El bubble football en va ser la principal novetat.El 2016, l'emissora també va fer un homenatge a Josep Garcia, conductor del programa de sardanes El cant de la tenora. Una de les sorpreses la va protagonitzar la Cobla Lluïsos, que va homenatjar Garcia amb l'enregistrament de la sardana Nois alegres, de Francesc Mas i Ros. Garcia va morir uns mesos després.


Diumenge, homenatjarem a Josep Garcia


El concurs S'acaba el temps es va obrir a alumnes de quart d'ESO d'Osona i el Moianès. L'institut de Calldetenes va ser el guanyador de la tercera temporada. Es van enfrontar a l'institut del Voltreganès.2017


El 2017 va arrencar amb la 30a edició del Concurs de Reis, que va repartir gairebé 200 regals. Per celebrar-ho, en aquesta edició no hi havia cap aigua en el taulell de regals.


30concursreisrtaradell-32.jpg


13 carrosses i 6 comparses van participar en la rua de Carnaval, organitzada un any més per Ràdio Taradell. El periodista de RAC1 Xavier Pérez Esquerdo en va ser el pregoner.


{literal}{/literal}

El pregó de Xavier Pérez Esquerdo amb el Rei i el Reietó Carnestoltes!!!

Posted by Ràdio Taradell on dissabte, 4 / març / 2017Carnaval-Taradell-2017-125.jpg


L'Institut Escola de Castellterçol es va emportar els 500 euros del premi del concurs S'acaba el temps. Es va imposar davant l'Institut de Calldetenes en una gran final que es va fer a la sala gran de Can Costa davant de 600 persones. En aquesta edició, el concurs es va emetre per set emissores de la comarca d'Osona i del Moianès: Ràdio Taradell, Ràdio Manlleu, Ràdio Moià, Ràdio Ona Torelló, Ràdio Pista Hostalets, Ràdio Roda i Ràdio Voltregà.
L’Institut Escola de Castellterçol guanya la quarta temporada del programa 'S'acaba el temps'


Coincidint amb el referèndum de l'1 d'octubre, Ràdio Taradell va fer una programació especial. D'entrada es va sumar a la coordinadora d'entitats Taradell pel Sí, liderada per l'ANC Taradell, i va emetre un programa especial el dissabte 23 de setembre des de davant de l'església, on es van fer diverses activitats de la campanya. A més, el dia del referèndum va fer un seguiment especial des de les 5 de la matinada. Davant l'actuació de l'Estat, Ràdio Taradell ha sortit en defensa de la democràcia i la llibertat d'expressió. I es va sumar a l'aturada general del 3 d'octubre.


1O-7.jpg


23Si-79.jpg[display_podcast]

twitter