L'equip de govern fa balanç de la feina realitzada durant els darrers quatre anys

Cabanas assegura que s'han executat el 74% de les actuacions compromeses i anuncia l'adquisició del Castell d'en Boix per part de l'Ajuntament.

Diumenge, 19/03/2023

L'equip de govern de l'Ajuntament de Taradell (ERC) va fer dimecres un acte de retiment de comptes de final de mandat. L'alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, acompanyada dels regidors, va explicar que s'han executat el 74% de les actuacions compromeses en els darrers quatre anys.

Valoració  legislatura Mercè Cabanas (2)

Cabanas va destacar que, “malgrat l'aturada general de dos anys per la pandèmia, s'han fet totes les accions relacionades amb la transició energètica, la igualtat i el benestar de les persones i les culturals i educació”. Cabanas va valorar la dedicació dels regidors de l'equip de govern i, sobretot, el treball en equip: “S'ha treballat molt fort en els diferents àmbits” i va posar èmfasi en el fet que “s'han cuidat els detalls i les persones. Hem fet que el poble sigui més amable. Taradell està de moda i alguna cosa hi té a veure com s'ha treballat en aquests darrers quatre anys”. També va assenyalar que “hi ha una aposta clara per obrir noves iniciatives de serveis al municipi, fet que demostra que és una comunitat molt viva i dinàmica i que hem de continuar treballant en la mateixa línia per reforçar allò públic i l'equitat per donar resposta a les necessitats de la gent i als reptes que planteja la complexitat social".

Valoració legislatura (1)

L'alcaldessa de Taradell també va destacar la importància de treballar "amb cooperació i consens" fent “reunions obertes amb totes aquelles persones implicades en afers a resoldre per arribar a consensos amplis i suggeriments i queixes com mai no hi havia hagut”. En aquest sentit va assenyalar “la gran quantitat de suggeriments i queixes que arriben pels diferents canals de comunicació”.

Quant a les obres de mandat que s'han acabat, el regidor d'Urbanisme i Sostenibilitat, Joan Canó, va destacar el pla de millora urbana de la Font d'en Déu i la urbanització del Pla PAU-10 amb l'obertura del nou vial davant de Can Costa o el lloguer i l'acondicionament de Can Granada. També l'inici de les obres de construcció del segon pavelló, mentre que ha quedat pendent la ronda Montserrat. Aquesta setmana també s'està instal·lant l'skate park a la zona de davant del tanatori i, en el ple d'aquest dijous, s'aprovarà l'inventari de camins (2016-2023) mentre que en els propers dies també està previst que l'Ajuntament adquireixi el Castell d'en Boix, ja que fins ara només en tenia la possessió. Entre les accions de promoció també en destaca la creació de les cooperatives +65 i TARSOS. 

Valoració legislatura Joan Canó (3)

Canó també va destacar l'aposta energètica que s'ha realitzat.

Pel que fa a les dificultats amb què s'ha trobat l'equip de govern en aquests quatre anys, l'alcaldessa va destacar-ne “la lentitud burocràtica i la desconfiança inicial de la gent”, però va deixar clar que “el poble ha entès una altra manera de fer, han canviat dinàmiques internes de treball a l'Ajuntament amb un altre engranatge", però que “hi ha hagut molta empatia i col·laboració de tothom”, va concloure Cabanas.