Santi Estragués: ''Estimo aquest poble i estic disposat a donar-ho tot''

SAnt

Dissabte, 11/03/2023

Santi Estragués va presentar aquest divendres i de forma oficial la seva candidatura a l'alcaldia de Taradell. Ho va fer en un acte que va omplir la sala del mig de Can Costa i acompanyat, entre d'altres, d'amics i companys de partit. Entre ells, el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull. Hi havia també els exalcaldes Josep Munmany i Lluís Verdaguer, a qui va agraïr la feina feta i de planificació durant els seus mandats; l'exconseller Quico Homs; l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, o l'exdelegada de la Catalunya Central, Rosa Vestit, entre d'altres. 

Presentació Santi Estragués alcaldable 2023 (2)

En un acte presentat per Ferran Colom, Estragués va voler parlar de la seva persona: "Vull parlar-vos de mi i explicar-vos qui soc". Va defensar un dels eslògans que s'ha pogut veure aquest dies a les seves xarxes socials i també a les de Junts per Taradell: "Vull ser l'alcalde de Taradell, un alcalde proper i la millor manera de fer-ho és parlant amb tots vosaltres, explicant-vos qui soc, però també vull que ens expresseu les vostres inquietuds perquè les coses més bàsiques són les que a la gent li preocupa". 

Presentació Santi Estragués alcaldable 2023 (6)

Estragués, de 34 anys, és fill de Sant Bartomeu del Grau. Fill de pagesos, va anar a l'escola rural del poble, fet que li va permetre compartir moments "i amics" amb l'escola d'El Gurri de Taradell. Home de teatre, la seva relació amb Taradell comença amb 16 anys quan fent una obra de teatre coneix a qui ara és la seva dona, l'Anna Maria: "Vaig venir a Taradell per amor i de Taradell em vaig enamorar". La seva involucració amb el poble comença amb la Festa d'en Toca-sons, també va regentar el bar de Can Costa mentre estudiava Economia i l'any 2015 es converteix en el regidor de Cultura. Quatre anys més tard, el 2019, va encapçalar la candidatura de Junts per Taradell i els darrers quatre anys ha estat el cap de l'oposició. 

Precisament, Jordi Turull va parlar de la "tossuderia" d'Estragués: "Santi, has tingut mil excuses per deixar-ho estar, però t'has implicat, estàs involucrat amb les entitats, ets a tot arreu per escoltar tot allò que preocupa a tota la gent de Taradell. Tot és possible. Ja no tens la 'L' i has demostrat que hi ets a les verdes i a les madures". 

Presentació Santi Estragués alcaldable 2023 (4)

Estragués va continuar dient que "estic molt orgullós de ser aquí. Sí, soc tossut, però de què serveix plorar si les idees de fa quatre anys encara hi són? No ens han fet la feina. encara està per fer". I va declarar que "estimo aquest poble i estic disposat a donar-ho tot". 

Tot i que no va voler desvetllar noms "perquè avui toca parlar de mi com a alcaldable", Estragués va parlar del seu equip: "Un equip que m'acompanya des de fa temps, portem més de sis mesos treballant i em sento orgullós de totes aquestes persones perquè sol no fas res. És un equip incansable que vol fer evolucionar Taradell. Som aquí per treballar". A primera fila hi havia algunes d'aquestes persones que molt possiblement l'acompanyaran a la candidatura. 

Presentació Santi Estragués alcaldable 2023 (1)

Presentació Santi Estragués alcaldable 2023 (7)

Presentació Santi Estragués alcaldable 2023 (6)

Presentació Santi Estragués alcaldable 2023 (5)