Més de 1800 persones ja han visitat i gaudit de les activitats del Parc de les Olors de Taradell

El Parc de les Olors de Taradell valora molt positivament, un any i mig després de la seva obertura, el desenvolupant de les visites guiades i tallers en els diferents espais que el conformen.

 

 

Dijous, 28/03/2019

El mes de juliol del 2018, es varen iniciar els tallers i les visites al Parc de les Olors de Taradell, en total s'han realitzat activitats mensuals, tallers per a grups, activitats per a persones grans, tallers formatius, activitats escolars, formació al professorat, camps de treball i casals, xerrades, etc. En total han passat més de 1800 persones en les diferents propostes.

Des de la inauguració del Parc s'ha desenvolupat una agenda amb diferents propostes per tal d'apropar els coneixements i la cultura de les aromàtiques oferint un taller i una visita mensual. S' han realitzat tallers d'elaboració de sabó natural perfumat, de coneixement de les plantes a l'hivern, de condiments i olis aromàtics, de realització de planter a través d'esqueixos, d' arrels i llavors, entre d'altres.

Parc de les Olors - Tallers 5
Parc de les Olors - Tallers 2

El proper juliol es reactiven de nou els tallers presencials, després de 4 mesos sense poder oferir cap activitat en les instal.lacions del Parc. La proposta que s'ofereix pel proper mes consisteix en tallers a la fresca, els dijous a 2/4 de nou del vespre i a l'aire lliure. Els tallers seran variats, des de taller de dolços, de ratafia, de lavanda, de gintònics aromàtics, etc. Els tallers tindran places limitades per tal de garantir les normes de seguretat i salut.

A banda d'aquests tallers, el es de juliol es realitza la recol.lecció de la lavanda del municipi on amb grups de joves de camps de treball que fan estada al municipi durant a terme la seva recollida i duran a terme vairs tallers de reconeixement de plantes, de perfums i de rams, a través del barballó i les lavandes.

Parc de les olors - tallers 1

Finalment concloure amb la gran acceptació que ha tingut aquest projecte en el sector escolar, després de la implementació del projecte educatiu creat conjuntament amb la Universitat de Vic  amb la visita de tres escoles en aquest mes de març i la previsió d'un parell d'escoles més en els propers dies.

Parc de les Olors - Tallers 3

El Parc de les Olors de Taradell seguirà treballant per impulsar la participació de grans i petits en aquest projecte a través de les visites guiades, experiències i tallers que enriqueixen els coneixements de la societat entorn de les plantes aromàtiques i medicinals.

 

Consulta l'agenda d'activitats del Parc de les Olors de Taradell.