Presentació

El Parc de les Olors de Taradell

La iniciativa de fer un Parc de les Olors a Taradell neix del desig de recuperar la planta del barballó tan arrelada a la identitat dels taradellencs per bé que, en els últims anys, ha sofert una forta davallada. L'Ajuntament de Taradell, amb aquesta iniciativa, tracta de donar resposta als reptes del municipi tot buscant oportunitats per iniciar un projecte innovador, sostenible i pràctic. A través del projecte Aromes de Taradell, projecte que involucra tota la comunitat en el desenvolupament de les tradicions i la recuperació del barballó, neix el Parc de les Olors de Taradell, de la mà de la Xarxa Parc de les Olors.

Jardí Parc de les Olors

La tradició molt arrelada a Taradell de les atxes de barballó per la nit de Reis, fa que s'estigui utilitzant el barballó silvestre dels entorns, però cada vegada amb major dificultat. 

Visita Parc de les Olors

El Parc de les Olors de Taradell és un espai d'experiències on s'ofereixen activitats enfocades al coneixement de les Plantes aromàtiques i medicials, per a families, grups o escoles.

Aquest projecte ens permet també fer una aportació ambiental positiva a l'entorn de Taradell, tot afavorint un medi aromàtic agradable i la recuperació de flora autòctona al municipi, a través de la plantació de camps de lavanda, enjardinament d'espais verds públic amb plantes aromàtiques, etc.

D'altra banda l'aportació social i cultural, a través de la recuperació de tradicions entorn les aromàtiques i la transmissió del coneixement als més menuts sobre la cultura de les plantes medicinals, etc.

Patges amb les atxes de reis de barballó

RECUPERACIÓ DEL BARBALLÓ I LES ATXES DE LA NIT DE REIS

La idea de la creació del parc neix de la necessitat de recuperar el barballó autòcton del poble utilitzat per la tradició de les Atxes de Reis. L'Ajuntament de Taradell pretén recuperar la tradició del conreu i ús de plantes aromàtiques. A la vegadaes vol promocionar Taradell com a indret turístic amb identitat pròpia vinculada a tradicions i costums.

Taula de treball amb flors i plantes

TALLERS MENSUALS I A MIDA

El Parc de les Olors de Taradell ofereix mensualment un taller oberta adults o adults amb infants per tal de transmetre els coneixementssobre les plantes aromàtiques imedicinals d'una forma lúdica,amena però a la vegada amb rigorositat i transmissió de coneixements a través de l'experiència, l'experimentació i la realització de productes que cada participant s'emportarà a casa.
Els tallers engloben coneixementsde botànica, cosmètica, cuina, aromateràpia, etc. Segueix-nos per estar al corrent dels tallers que oferim!

Treballant amb plantes

FUNCIÓ SOCIAL

El parc col·labora amb vàries obres i iniciatives socials, donant importància a la inserció laboral i
projectes educatius que treballin en la integració social.

L'Institut de Taradell, convenis amb Osonament i Areté i el Camp de Treball dels Tonis de Taradell són alguns exemples d'això.

Bosses de comerços

PROJECTE D'IDENTITAT DE POBLE I COMERÇ

Amb la intenció de potenciar la marca turística de Taradell, el parc uneix aspectes del comerç, el patrimoni i la cultura per donar una coherència a les visites de la nostra Vila. Per això treballa per poder crear sinèrgies amb les entitats, associacions i comerciants de la vila, no només venent els seus productes en aquests comerços, sinó promovent tallers on en siguin els protagonistes i creant productes conjuntament.

Flascó de NIT DE REIS, el Perfum de Taradell

PROJECTE TURÍSTIC

Gràcies de la Ruta Aromàtica que oferim per conèixer el paisatge de Taradell a través dels sentits, neix el producte NIT DE REIS, el Perfum de Taradell. Una creació inspirada en el paisatge de Taradell: essències com el blat, l'alzina, el romaní, el roure i el barballó volen fer d'aquest perfum un homenatge a Taradell.

Nens jugant i aprenent

VISITES D'ESCOLES, EDUCAR PER LA SOSTENIBILITAT

Al Parc de les Olors oferim visites diàries per a escoles amb una proposta basada en l'aprenentatge per projectes. Us proposem una experiència d'aprenentatge guiat i plaent per conèixer el món de les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals a través dels sentits i molt més... Les activitats per a centres educatius contemplen les escoles bressol i de primària.