Qui som

El Parc de les Olors de Taradell forma part d'una xarxa de més de 20 parcs a Catalunya.

 El projecte del Parc de les Olors de Taradell està format per tres eixos:

Eix d'identitat
Un projecte que reforça la identitat i el coneixement de les tradicions del poble mitjançant una intervenció en diferents espais del municipi, de manera que suposi una valorització i millora d'aquests espais concrets i a la vegada que aporti un recorregut pel coneixement del nucli històric i entorns.

Eix d'economia verda
Una iniciativa d'economia verda basada en el cultiu i processat de la lavanda en el coneixement i aprofitament d'altres espècies de la flora útil i medicinal de l'entorn.

Eix educatiu
Es pretén fomentar el coneixement de les propietats i beneficis sobre les Plantes Aromàtiques i Medicinals (PAM) entre la població.

 

Què vol dir formar part de la Xarxa del Parc de les Olors?

L'estructura en Xarxa, amb uns serveis centrals que ajuden a crear, gestionar i dinamitzar els diferents Parcs, fa que de manera col·laborativa es comparteixin els coneixements, s'innovi, etc.

El Parc de les Olors és una franquícia social creada per oferir una estratègia innovadora al camp per a millorar les condicions del patrimoni rural i ajudar a recupersr la cultura etnobotànica de manera senzilla i mitjançant experiències d'aprenentatge sensorials, emocionals, però també rigoroses i pràctiques. La Xarxa de Parcs de les Olors també creen nous productes artesans, de qualitat i amb una forta càrrega d'innovació.