PocaVergonya

Dimarts, 08/08/2023

Poca Vergonya, cartellPoca Vergonya és un projecte que té com a objectiu principal prevenir les conductes de risc entre iguals. Aquest projecte està inclòs dins del programa de prevenció El Rusc, que treballa per evitar situacions de risc entre joves i adolescents en les relacions, sexualitats i afectivitats, el consum de drogues, i l'ús de pantalles.

Actualment ha començat el càsting per trobar tres joves, d'entre 16 i 20 anys, per formar part de la comunitat Poca Vergonya. Les persones seleccionades rebran fins a 600 euros de remuneració anuals, 50 euros al mes, per crear continguts que previnguin riscos i fomentin estils de vida saludables, assegurant un efecte multiplicador.

 

Requisits per participar al càsting

Per concursar al càsting  de la comunitat Poca Vergonya, cal complir les següents condicions:

  1. Tenir entre 16 i 20 anys i estar empadronat/da en un dels municipis que formen part de la Mancomunitat La Plana.
  2. Omplir, abans del 12 de setembre, el formulari d'inscripció adjuntant-hi un vídeo vertical (d'entre 30 i 60 segons) que parli de les temàtiques que s'hi proposen.

Com s'escolliran els joves de la comunitat Poca Vergonya?

Primer un jurat professional seleccionarà 10 persones, i després es podrà votar del 18 i el 22 de setembre a través del perfil d'Instagram @poca.vergonya. El 26 de setembre es donaran a conèixer els joves que formaran part d'aquesta comunitat. A partir d'aquí s'impartirà una formació obligatòria de 12 hores per treballar l'enfocament que defensa la comunitat, es facilitaran eines de prevenció entre iguals i les temàtiques que es tractaran.

Serà al mes d'octubre quan les tres persones escollides comencin a difondre peces audiovisuals a través de @poca.vergonya i participin, un cop al mes, en aquest nou programa radiofònic de Ràdio Taradell i Ràdio Pista. El director de Ràdio Taradell, Marc Güell Masramon, i el de Ràdio Pista, Joan Iglesias Mateos, detallen que el nou espai es convertirà en podcast, per acostar l'acció a tota la ciutadania i poder revertir les conductes de risc.

El programa El Rusc compta amb el suport econòmic del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Per qualsevol dubte podeu contactar via whatsapp als números 661 537 616 o 699 773 715.

Documents relacionats