Blog

Convocatòria oberta del programa ''START al món laboral'' per a joves

L'Ajuntament cerca dues persones joves per treballar com a peons a la Brigada Municipal

Dimecres, 05/06/2024

L'Ajuntament de Taradell impulsa, per segon estiu consecutiu, el programa "START al món laboral" per millorar l'ocupabilitat de les persones joves. S'ofereixen dos llocs de treball temporal i a temps parcial, durant els mesos de juliol i agost, a joves d'entre 18 i 25 anys. La convocatòria està oberta del 5 al 14 de juny (inclòs).

Les persones contractades proporcionaran suport a la brigada municipal en les diferents feines vinculades al manteniment i conservació del municipi, executant tasques de pintura, jardineria, manteniment d'instal·lacions municipals, suport en l'organització i realització d'esdeveniments socioculturals, gestió mediambiental, i similars.


El programa "START al món laboral" està descrit en el Pla Local de Joventut de Taradell i és una actuació més per afavorir l'emancipació dels i les joves i facilitar la seva transició al mercat laboral. A part de la contractació, el programa integra una sessió d'acollida i una sessió d'orientació desenvolupades des de Taradell Jove i el Servei d'Orientació de la Mancomunitat La Plana, amb la intenció que les persones joves afegeixin les competències adquirides durant aquests mesos al seu currículum. 

Com em puc presentar a aquesta convocatòria?

Presentant una sol·licitud telemàtica del 5 al 14 de juny (inclòs) a través d'una sol·licitud genèrica de la seu electrònica de la web municipal o bé, presencialment a les oficines municipals, de dilluns a divendres de 9h a 1h, i els dilluns de 16h a 19h. Aquesta sol·licitud ha d'anar acompanyada de la documentació següent:

 • Fotocòpia del DNI o passaport vigent.
 • Fotocòpia de la titulació exigida ESO.
 • Acreditació del coneixement del nivell de català (nivell C1), de conformitat amb el que preveu l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre. 
 • Currículum de l'aspirant.
 • Còpia dels mèrits aportats.

A continuació, podeu consultar les bases de la convocatòria. Per qualsevol dubte o pregunta, podeu contactar amb Taradell Jove al 600 347 165 o enviar un correu a taradelljove@taradell.cat.

S'omple Can Granada de joves artistes a la inauguració del Fes T-ART

Joves amb un gran potencial artístic i creatiu exposen les seves obres a l'interior de Taradell Jove
 

Divendres, 31/05/2024

Dissabte 25 de maig Taradell Jove va inaugurar la mostra d'art Jove Fes T-ART, creant així un espai per visibilitzar l'expressió artística dels més joves. La mostra, que es pot visitar fins al 21 de juny, acull una vintena d'obres ben diferents entre elles; des d'un dibuix fet amb carbonet, amb un traç delicat i fi, fins a una escultura de fang vestida amb una perruca pròpia dels millors Carnavals. L'art és això, és expressió, és comunicació.

La diada del Fes T-ART va ser igual de variada i creativa. Si passejaves pels jardins de Can Granada, podies veure parades d'artesans, la gran majoria projectes de joves emprenedors, així com les joves Ariadna Lozano i Aina Argemí practicant Urban Sketching amb els seus blocs de dibuix. La performance de la Marta Plana, que va pintar un quadre en directe, la lectura d'un text filosòfic escrit per en Nil Cassany i el relat breu de la Júlia Santamaria, on un simple mitjó desaparellat passava a ser font de creativitat, no van deixar el públic indiferent.


Durant l'acte, hi van intervenir la tècnica de Joventut i la dinamitzadora Xell Boix i Laia Solé, la regidora de Joventut Lídia Alonso i l'alcaldessa de Taradell Mercè Cabanas. Totes elles van agrair la participació de les persones joves i elogiar el seu futur artístic. La jornada va acabar amb la visita guiada de l'exposició en mans de la fotògrafa i membre del grup motor Sílvia Pujols i la Dia Sañé, en representació de l'Escola d'Arts l'Arpa.

Oferta laboral: peó de brigada a Taradell

Contracte a jornada completa durant els mesos d'estiu, de juny a setembre.

Dijous, 02/05/2024

Estem buscant una persona jove per treballar 4 mesos a la brigada de l'Ajuntament de Taradell. Si ja tens els 18 anys i t'interessen les tasques de jardineria, manteniment de la via pública, etc. No deixis escapar aquesta oferta laboral!
Posa't en contacte amb Taradell Jove i t'informem.


Es valorarà l'experiència prèvia, però no és indispensable.

Taradell Jove, un equipament pensat pel jovent

L'antiga casa de Can Granada s'ha convertit en l'equipament juvenil Taradell Jove que ofereux tots els serveis i recursos que les persones joves necessiten per la seva emancipació plena

Dilluns, 29/04/2024

Des del 23 d'abril, l'equipament de Taradell Jove està obert els matins de dimarts i dimecres de les 9 a la 1 del migdia i les tardes de dilluns, dimarts i dijous, de 4 a 8 del vespre. Els dimecres a la tarda la dinamitzadora juvenil realitzarà actuacions a medi obert amb la finalitat de donar a conèixer l'equipament entre els nois i les noies que es troben a l'espai públic i fer difusió de les activitats.

Taradell Jove 2

A Taradell Jove hi treballen professionals que atenen els i les joves de manera personalitzada. Tenen en compte les seves demandes, els ajuden a generar coneixement i a informar-los de totes les oportunitats que tenen al seu abast. Tots i totes les joves entre 12 i 29 anys hi tenen cabuda, siguin com siguin, vinguin d'on vinguin i necessitin el que necessitin. Es treballa per la igualtat d'oportunitats!

En l'interior de Taradell Jove hi trobem:

 • Servei d'orientació acadèmica.
 • Servei d'orientació laboral.
 • Propostes d'oci educatiu i de temps lliure.
 • Aules d'estudi.
 • Espai per la promoció artística
 • Assessorament amb temes com mobilitat internacional, salut i benestar emocional, habitatge, voluntariat per joves.
 • Sala per a entitats.

Els mesos d'abril i maig són mesos de preinscripcions i sol·licituds de beques. Des de Taradell Jove oferim suport en els seus tràmits. A la pàgina web de Taradell Jove i al canal d'Instagram @taradelljove hi trobareu més informació.

Us hi esperem!

Fes T-ART mostra d'art jove
Divendres, 26/04/2024
Taradell Jove obre les portes per Sant Jordi

De 4 a 7 de la tarda es podrà visitar a Can Granada, l'equipament juvenil, els seus espais i serveis i els recursos que oferirà al jovent

Dilluns, 22/04/2024

Després de presentar la marca Taradell Jove, s'han realitzat diverses millores i reformes per preparar l'equipament per a les i els joves del poble. Els darrers mesos, un grup de noies de 3r d'ESO de l'INS Taradell ha col·laborat en aquestes tasques com a part de l'assignatura de Serveis Comunitaris, contribuint a posar a punt els espais tant interiors com exteriors de les instal·lacions i preparar una activitat de dinamització juvenil d'inici d'estiu.

D'altra banda, també en el marc de l'assignatura de Serveis Comunitaris i conjuntament amb el Grup de Naturalistes d'Osona i el GOC (Grup Orquidològic de Catalunya), un segon grup d'alumnes ha col·laborat en la nova instal·lació d'orquídies autòctones als jardins de Taradell Jove.

Durant la diada de Sant Jordi, es durà a terme un intercanvi de llibres al qual tothom està convidat a participar, hi haurà un joc per descobrir els recursos disponibles al Servei d'Informació Juvenil i es podrà explorar l'espai, un punt de trobada i de referència per a les joves del poble.

A partir del 23 d'abril, els horaris de Taradell Jove seran de 4 a 8 del vespre els dilluns, dimarts, dimecres i dijous i també els matins de 9 a 1 del migdia, els dimarts i els dimecres.

Activitat setmanal d'iniciació a la ràdio

Organitzat per Taradell Jove i Ràdio Taradell

Dimecres, 13/03/2024

Taller setmanal gratuït adreçat a joves de 12 a 17 anys per introduir-se al món de la ràdio. De la mà de la periodista taradellenca Isabel Campos, i el suport de la Bet Ricart, aprendran a conèixer i treballar la pròpia veu, el funcionament bàsic d'una emissora, la redacció i locució de notícies, publicitat, programes d'entreteniment i musicals, i la preparació i posada en escenari d'entrevistes, tertúlies, etc. Sempre d'una forma dinàmica i divertida pel jovent.

Les sessions es portaran a terme els dimecres del 13 de març al 24 d'abril de 16:30 h a 18:30 h als estudis de Ràdio Taradell (Can Costa).

Del material que es generi durant les sessions en sortirà un programa de ràdio que s'emetrà per Ràdio Taradell i es penjarà a la pàgina web.

Inscripcions fins al 8 de març a Taradell Jove (600 347 165) o joventut.taradell@mancoplana.cat

Busquem persones voluntàries per suport educatiu

T'agradaria acompanyar un grup d'alumnes d'ESO amb les tasques educatives?

Dilluns, 19/02/2024

Des de l'àrea de joventut de l'Ajuntament estem buscant persones voluntàries pel projecte “Acompanyament escolar” que s'està portant a terme des de l'any 2021.

Els dilluns, de 2/4 de 5 a 2/4 de 6, es dona suport a un grup d'alumnes de l'INS Taradell amb diverses tasques educatives, com repassar el temari, preparar exàmens, resoldre dubtes, etc.

Per a més informació, podeu trucar a Taradell Jove al telèfon 600 347 165.

L'Institut de Taradell visita les Jornades Càpsula

Les jornades d'orientació acadèmica i professional tindran lloc el 24 i 25 de gener al Sucre de Vic

Dilluns, 22/01/2024

Taradell Jove forma part de l'organització de la desena edició de Càpsula, les jornades d'orientació acadèmica i professional organitzades conjuntament per l'àrea de Joventut del Consell Comarcal d'Osona i els Serveis de Joventut de la comarca. Els actes principals de les jornades es realitzaran al recinte firal El Sucre de Vic, els dies 24 i 25 de gener. Com en edicions anteriors, el recinte obrirà per l'alumnat de 4t d'ESO, PFI, programes de noves oportunitats i oferta alternativa de la comarca. Com a novetat d'enguany també s'ha convidat a l'alumnat de Cicles Formatius i Batxillerats.

Està previst que hi assisteixen més de 2.700 joves dels diferents centres educatius de la comarca, entre els quals l'alumnat de 4t d'ESO i 2n de Batxillerat de l'Institut de Taradell.

Una altra novetat d'aquesta desena edició, ha sigut l'aposta de convidar a diverses universitats catalanes per poder ampliar la oferta formativa postobligatoria.

El dia 25 de gener de 4 a 7 de la tarda, Càpsula obre les portes al públic en general, sense necessitat d'inscripció prèvia, per tal que professionals, famílies i joves puguin visitar les jornades. Aquest dia, s'oferiran dues xerrades:

A les 17:00 h. Beques i ajuts per a famílies.
A les 18:00 h. Itineraris educatius després de l'ESO i el paper clau de les famílies.

Durant aquests dos dies el recinte El Sucre acollirà xerrades, estands de diferents estudis postobligatoris, punts d'orientació acadèmica personalitzada i també activitats destinades a l'autoconeixement, la presa de decisions i el benestar emocional.

Més enllà de l'oferta presencial al recinte firal, la pàgina web de Càpsula segueix en funcionament i actualitzada, per tal que esdevingui una eina clau per l'orientació acadèmica a la comarca durant tot l'any.