El Rusc

El Rusc és un programa preventiu de conductes de risc relacionades amb el consum de drogues, sexualitat i afectivitat, abús i ús de pantalles i tecnologies de la comunicació, violències masclistes, gènere i diversitat sexual.  L'objecte del programa és atendre, orientar, assessorar, formar i acompanyar les persones adolescents i joves, les famílies, el personal docent i a agents socials del territori de la Mancomunitat La Plana. 

És un programa que rep el suport específic de la Diputació de Barcelona.

L'espai Consulta ofereix un servei d'atenció i assessorament gratuït per atendre tots aquells dubtes dels joves i també les famílies, que tenen relació amb el consum de drogues ús de pantalles, sexualitat i afectivitat, entre altres.. Poden fer-ne ús totes aquelles persones que tinguin qualsevol dubte, comentari o problema relacionat amb l'àmbit (mares i pares, joves, professionals, estudiants que necessitin informació...). 

Aquestes consultes es poden realitzar en format virtual o presencial, com ho prefereixi cada persona. En cas que siguin en format presencial es realitzarà l'entrevista/trobada en un espai municipal.

Aquest servei pot portar-se a terme de forma individual però també grupal. 

Espai consulta virtual

L'instagram @poca.vergonya té per objectiu orientar, assessorar, escoltar i acompanyar a les persones joves en un espai de consulta virtual. Les persones joves poden contactar amb les professionals del programa a través de missatge directe de la mateixa xarxa social o a través del WhatsApp. 

A més a més, el perfil d'instagram va actualitzant amb molta freqüència el seu contingut, estudiat i valorat prèviament, oferint contingut que pot ajudar les persones joves a resoldre dubtes o obtenir eines que els siguin útils en el seu dia a dia com a persones adolescents. 

Com sol·licitar-ho: 

A través de missatge directe a l'Instagram de @poca.vergonya i al núm. de WhatsApp: 661537616

Persones destinatàries:

Les persones joves dels municipis de: Balenyà, El Brull, Malla, Muntanyola, Sta Eulàlia de Riuprimer, Sant Martí de Centelles, Seva, Taradell, Tona, Viladrau i EMD St Miquel de Balenyà i les seves famílies.