En Sebastià, la mascota de la Sala Infantil

L'any 2010 amb l'ampliació de la Biblioteca i de la Sala Infantil es va introduir un nou personatge: una mascota per als usuaris infantils que servís d'element de referència dins del seu espai.

Sebastià_mascota Sala Infantil

Es tracta d'un esquirol, animal que els nens i nenes de Taradell coneixen i que estan acostumats a veure, ja que forma part de la fauna dels seus boscos. El seu nom és Sebastià, un dels patrons del poble, i va aparèixer a la biblioteca durant el tancament d'aquesta per les obres d'ampliació.

Durant la inauguració de les obres d'ampliació de la biblioteca, el 24 d'abril del 2010, es explicar El conte d'en Sebastià, la mascota de la Sala Infantil de la Biblioteca, amb el que els nens i les nenes van descobrir com vam conèixer aquest esquirolet, amb un gust enorme per la lectura, i com ell els volia conèixer a ells, ja que a partit de llavors el nostre nou amic seria present sempre a la biblioteca i en totes les activitats infantils. 

En Sebastià també és la imatge del logo de la Sala Infantil de la Biblioteca.

Tià, mascota Sala Infantil (2)

 

El conte d'en Sebastià

Hi havia una vegada, en un poblet molt petitó una biblioteca. En aquesta biblioteca hi havia tants i tants llibres i hi anava tanta i tanta gent que un dia els hi va quedar petita. Els llibres ja no cabien als prestatges. Les bibliotecàries ja no tenien cadires per seure i els nens no podien fer els treballs als ordinadors perquè ja no funcionaven.

Com que era l'estiu i feia tanta calor, que la gent enlloc d'anar a la biblioteca anava a la piscina del poble per refrescar-se.

Així que van decidir, fer una biblioteca nova, més gran, amb dues plantes i una sala infantil pels més petits com vosaltres. I així ho van fer. Però esclar tenien molta feina perquè han de portar tots els llibres de la biblioteca petita a la biblioteca gran. Les bibliotecàries van començar a ficar tots els llibres a dins les caixes de cartró un per un. 

Llavors, van agafar les caixes plenes de llibres que pesaven molt i les van transportar fins al nou espai. Mentrestant, els paletes anaven construint la nova biblioteca. I d'aquest manera van anar passant, els segons, els minuts, les hores, els dies i els mesos... Fins que un dia la van acabar. Aquella biblioteca era preciosa. Era molt gran i espaiosa, tenia ordinadors, revistes, pel·lícules, CD's, hi faltaven els llibres. Així que... les bibliotecàries van agafar la caixa que havien omplert amb els llibres de l'altra biblioteca i la van obrir. Però quan l'obrien... ooh! Sorpresa!! A dins hi havia un esquirol que havia agafat un llibre per llegir, com si fos un nen. (

Quin nom li podem dir a aquest Esquirol? – Va preguntar una bibliotecària. Li direm Sebastià, com el patró del nostre poble.

Tothom hi va està d'acord! Hi esteu d'acord? A vosaltres us agrada aquest nom?

Van anar passant els segons, els minuts, les hores, els dies, les setmanes i els mesos, però el nostre Sebastià no deixava de llegir el llibre que tenia entre les mans.

Sebastià, plega el llibre que és l'hora de berenar -Li deia la Bibliotecària- però en Sebastià no contestava.

En Sebastià no dormia com els altres animals, ni menjava, es movia... sempre estava així. Llegint el mateix llibre i mirant els altres nens i nenes què feien. Ell sempre ho controla tot i ens acompanya però mai, mai, mai deixa de llegir.

Cata-cric, cata-crac, conte acabat!

Tià, mascota Sala Infantil