Fons Antoni Pladevall

La Biblioteca de Taradell porta el nom de Biblioteca Antoni Pladevall i Font des de l'any 2003. Va ser llavors quan es va acordar que l'historiador cediria progressivament a la Biblioteca tot el seu fons documental. 

L'amplació de la Biblioteca, l'any 2010, va permetre iniciar aquesta cessió i es va habilitar un armari compacte per preservar aquest fons anomenat Fons Antoni Pladevall. "M'asseguro que d'aquesta manera tota la meva col·lecció privada quedarà per la posterioritat i estaran en un lloc segur i on tothom els podrà consultar", explicava el mateix Pladevall el dia de la inauguració de les obres d'ampliació de la Biblioteca, el 23 d'abril del 2010. 

Actualment (04/2024) en el fons, ubicat en el primer pis de la Biblioteca, hi ha un total de 7.085 llibres, majoritàriament monografies sobre temes d'història, revistes, llibres de patrimoni, històries d'Osona, de Catalunya i temes relacionats amb el Romànic. Una part d'aquest fons són llibres i/o documents escrits per ell. D'aquesta manera es recull la producció bibliogràfica i els estudis literaris que ha realitzat. 

El Fons Pladevall també recull documents de l'arxiu d'Antoni Pladevall i Font que aquest ha acumulat durant la seva vida.