Tot a punt per a la gran rua del Carnaval, amb Ràdio Taradell com a pregonera

L'emissora, que en va assumir l'organització fa deu anys, serà la pregonera de la festa.

Les inscripcions de carrosses i comparses continuen obertes fins dijous a la nit.

Dissabte, 29/02/2020

Després de l'exitós Carnaval Infantil que es va fer aquest diumenge, Taradell ja ho té tot a punt per a la gran rua del proper dissabte. A l'espera de tancar, dijous a la nit, les inscripcions de carrosses i comparses, es calcula que una dotzena desfilaran pel centre del poble. Entre les principals novetats hi ha modificacions en el recorregut i una aposta forta perquè, després de la cercavila, Can Costa esdevingui el punt neuràlgic de la festa popular, on actuarà el grup de karaoke De Mortimers i el de versions Tapeo Sound System. 

Tapeo Sound System _ Ràdio Taradell

De Mortimers

 

Per desè any consecutiu, Ràdio Taradell n'ha assumit l'organització, juntament amb l'Ajuntament de Taradell. Per això, al tractar-se d'una edició molt especial, els membres de l'emissora seran els encarregats de fer el pregó. Es farà a dos quarts de 7 del vespre a la plaça de l'Atlàntida i, just després, començarà la rua.

Com cada any, hi haurà premis per a les millors carrosses i comparses. En carrosses, el primer premi estarà dotat amb 400 euros; el segon, amb 300, i el tercer, amb 100. També es distingirà amb 100 euros la millor comparsa. Un jurat format per persones vinculades amb el poble o amb la història de Ràdio Taradell decidirà el veredicte. El formaran l'alcaldessa, Mercè Cabanas; el músic Guillem Soler; la directora artística del Canet Rock, Laura Duran; el director de Canal Taronja Osona i Moianès, Rubén Vázquez, i el periodista de La Xarxa David de Dios.

Els premis s'entregaran pels volts de les 10 de la nit a Can Costa, on hi haurà sopar popular per als membres de les carrosses i comparses. Tot seguit, cap a dos quarts d'11, començaran els concerts i hi haurà servei de barra.

Canvis en el recorregut

Després de recollir els suggeriments de les colles que han participat al Carnaval de Taradell els últims anys i per tal que la cercavila transcorri sense problemes, l'organització ha decidit fer un sol recorregut per a totes les carrosses i comparses, que es preveu que duri entre dues hores i dues hores i mitja.

Cartell Carnaval 2020

 

Com és habitual, la desfilada de la disbauxa començarà pels volts de les 7 de la tarda des de la plaça de l'Atlàntida. Seguirà per la carretera de Balenyà, el passeig de Sant Genís, la carretera de Mont-rodon, el passeig Domènec Sert, la plaça de les Eres, el carrer Sant Sebastià, el Guillem de Mont-rodon, el de la Font i el passeig Domènec Sert. Aquí és on arriben els canvis. La rua tornarà a entrar a la plaça de les Eres i farà una altra volta pel carrer Sant Sebastià, el Guillem de Mont-rodon, el de la Font i el passeig Domènec Sert. Un cop les colles arribin a aquest punt, continuaran per la carretera de Balenyà i la rua acabarà davant de Can Costa.

Més seguretat

L'organització del Carnaval aposta fort per la seguretat i, per això, ha dissenyat un ampli dispositiu, tant per la rua com per la festa popular que es farà a Can Costa. En total, durant tot el vespre-nit, es desplegaran una vintena d'agents de seguretat privada. Uns efectius que se sumaran als voluntaris de Protecció Civil, als guàrdies municipals i als Mossos d'Esquadra. L'objectiu és intentar que la diversió no quedi repartida per tot el poble després de la rua.

Carnaval-Taradell-2019-22.jpg