La Belluga, Tapeo Sound System i De Mortimers, protagonistes dels concerts del Carnaval de Taradell

La rua infantil serà el diumenge 23 de febrer i la gran rua, el dissabte 29. Aquest dilluns, ja s'ha obert el procés d'inscripció de carrosses i comparses.

Diumenge, 02/02/2020

Ninots infantil i grans

 

Taradell ja ho té tot a punt per celebrar el mes de la disbauxa i, aquest cop, ho farà amb moltes novetats, sota l'organització de Ràdio Taradell i l'Ajuntament de Taradell. Com sempre, hi haurà doble celebració: una serà el diumenge 23 de febrer, pensada especialment per als més petits, i la principal, el dissabte 29. La música hi tindrà un paper molt important. El grup La Belluga actuarà després de la rua del Carnaval Infantil, mentre que De Mortimers i Tapeo Sound System protagonitzaran la festa popular de la gran rua.

RUA INFANTIL

El Carnaval Infantil, que es farà el diumenge 23 a la tarda, es presenta amb moltes novetats. Aquest any, els més petits tindran la seva pròpia rua pels carrers del poble. La concentració de disfresses serà a La Plaça a dos quarts de 5 i, a partir d'aquí, hi haurà una cercavila que portarà els nens i nenes pel passeig Domènec Sert i la carretera de Balenyà fins al Centre Cultural Costa i Font. Ho faran al ritme de la música que acompanyarà la cercavila per tal que puguin lluir les disfresses.

Entre tots ells hi haurà també el reietó o reietona Carnestoltes, que farà el seu pregó un cop arribin a Can Costa. El Carnaval Infantil continuarà amb un berenar popular per a tots els nens i nenes i la festa es tancarà amb el concert de La Belluga.

La Belluga

 

La Belluga és un grup d'animació infantil que va néixer l'any 2007 amb l'objectiu que petits i grans gaudeixin ballant i cantant a través de les seves danses i cançons. La Belluga, en realitat, és el nom de la girafa que els acompanya i, a Taradell, presentaran l'espectacle Paüra. Es tracta d'un espectacle complet, dinàmic, enèrgic i àgil, on faran participar a tothom.

GRAN RUA DE CARNAVAL

Pel que fa a la gran rua de Carnaval serà el dissabte 29 de febrer, on s'espera que un bon grapat de colles omplin els carrers del poble amb les seves comparses i carrosses. Per a l'organització, aquest 2020 és especial, ja que es tracta de la desena edició promoguda per Ràdio Taradell. Per això, s'ha renovat la imatge del Carnaval, obra de Guillem Gonzalo, i s'està treballant intensament perquè la festa cada cop sigui millor.

Ninot 10 2020 _ Ràdio Taradell

 

Com els últims anys, la concentració de carrosses i comparses serà a l'avinguda dels Vilademany i la rua arrencarà després del pregó que una persona coneguda farà des de la plaça de l'Atlàntida. Aquest any, la rua estrena recorregut, que també detallarem properament.

L'organització espera repetir la participació dels últims anys. Aquest dilluns, ja ha obert el procés d'inscripció de carrosses i comparses. Es pot fer fins al dijous 27 de febrer des del web de Ràdio Taradell o bé, personalment, a les oficines de l'Ajuntament.

Actuació de De Mortimers i Tapeo Sound System

El final de festa del Carnaval serà al Centre Cultural Costa i Font. Just després de l'entrega de premis, pels volts de dos quarts d'11, començaran els concerts. Els primers que pujaran a l'escenari seran els De Mortimers. El grup de karaoke torna a Taradell, on portaran un ampli repertori perquè tothom que ho vulgui pugi a l'escenari i s'atreveixi a cantar. 

De Mortimers

 

L'actuació dels De Mortimers durarà un parell d'hores i, després, Tapeo Sound System posarà el punt final a la festa popular de Carnaval. Amb aquest grup de versions el festival està assegurat. Faran sonar clàssics de tots els temps i estils: pop, rock, rumba, heavy, funk, punk, ska, samba, reggae o electrònica.

Tapeo Sound System _ Ràdio Taradell

 

Un any més, l'organització del Carnaval vetllarà per la seguretat. Per això, tant la rua com la festa popular, es reforçaran amb més personal de vigilància. A més, les properes setmanes, es promouran les campanyes A cegues no mola i Diverteix-te sense passar-te per fomentar una festa sense riscos i per potenciar conductes responsables, per exemple en el consum d'alcohol, i per evitar conductes sexistes i LGTBIfòbiques.