Guillem Gonzalo, pare de la nova imatge del Carnaval de Taradell

L'il·lustrador bateja com a Sardineta i en Gran Disbauxa el reietó i el rei Carnestoltes, respectivament.

Diumenge, 23/02/2020

L'edició d'aquest any del Carnaval de Taradell presenta unes quantes novetats que ja hem començat a fer públiques, com a organitzadors de la festa, juntament amb l'Ajuntament. Una d'elles, i segurament la més evident, és el canvi d'imatge. El reietó i el rei Carnestoltes s'han posat al dia i, ara, arribaran al poble amb un nou look i, a més a més, batejats. El reietó es diu Sardineta i el rei, Gran Disbauxa. Els noms els ha posat el seu il·lustrador, Guillem Gonzalo, més conegut com a 0013 creacions i per ser el creador de personatges com en Zidro.

Gonzalo va acceptar l'encàrrec de Ràdio Taradell pels volts de Nadal i, des de llavors, ha anat creant el nou reietó i el rei Carnestoltes. El seu tret més característic són les màscares que llueixen i les vares de comandament que els fa els reis de la disbauxa.

Sardineta i Gran Disbauxa

 

De moment, en Sardineta i en Gran Disbauxa van apareixent als cartells de promoció i se'ls veu en diverses actituds: a vegades més formals, a vegades més gamberros. Ara el dubte és saber si també apareixeran a les rues de Carnaval. Recordem que l'infantil serà el diumenge 23 de febrer a la tarda i la gran rua, el dissabte 29 al vespre.