L'organització del Carnaval reprèn la campanya 'Diverteix-te sense passar-te!' per reduir riscos

Amb un seguit de mesures es vol aconseguir que el Carnaval sigui una festa per a tothom.

Dissabte, 29/02/2020

L'organització del Carnaval de Taradell vol potenciar una rua i un fi de festa amb els menors riscos possibles. Sota el lema Viu la festa a Taradell! Diverteix-te sense passar-te!, es faran un seguit d'accions per prevenir i reduir riscos derivats del consum d'alcohol, comportaments incívics i violències sexistes. Per això, aquests dies previs a la rua, s'han impulsat accions de sensibilització per a gent jove i famílies.

Per a les famílies, des de la Taula d'Oci Nocturn de la Mancomunitat La Plana, s'ha creat un document amb l'objectiu d'oferir eines per gestionar des de casa la participació a les festes de Carnaval. En el cas de Taradell s'ha distribuït en format paper casa per casa i en format digital es pot trobar al blog de l'AMPA de l'INS Taradell o a la pàgina web de l'Ajuntament, juntament amb tota la informació del Carnaval que les famílies puguin necessitar. 

Carta famílies Manco _ Ràdio Taradell

 

Per al jovent, els Mossos d'Esquadra han fet una xerrada informativa a l'alumnat de 4t d'ESO de l'INS Taradell sobre com evitar riscos durant la festa de Carnaval, i es difonen diferents missatges de sensibilització a través de les xarxes socials de l'Ajuntament, Ràdio Taradell i El Puntal Jove.

A més d'aquestes accions prèvies, el dia 29 també se'n faran per prevenir i reduir riscos. Durant el pregó i el fi de festa sonaran falques i es penjarà una pancarta a l'inici de la rua rebutjant la violència sexista. A més, en cas de veure o patir una agressió sexista, es podrà acudir als diferents agents de seguretat, al CAP municipal o al servei d'ambulància. Durant la rua també es col·locaran lavabos portàtils, situats a la plaça de les Eres. A més, es podran utilitzar els lavabos de Can Costa, que són d'ús públic.

Campanya Carnaval Joves

Lavabos Carnaval


Aquest any, l'organització del Carnaval ha previst un sol recorregut per a totes les carrosses i comparses que acabarà davant de Can Costa. En aquesta edició, s'aposta perquè la diversió es concentri dins al centre cultural i, així, evitar que el jovent es quedi al carrer. En aquest sentit, també s'augmentarà el dispositiu de seguretat de la rua i el fi de festa. Una vintena d'agents de seguretat privada es sumaran als voluntaris de Protecció Civil, als Guàrdies Municipals i als Mossos d'Esquadra per tal que la vetllada transcorri senes problemes.