Voltas Camprodon, Mercè

Mercè Voltas i Camprodon (Vic, 10 d'abril de 1940) és llicenciada en filologia catalana per la Universitat de Barcelona. Formadora de professorat del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per a la didàctica de la immersió lingüística en llengua catalana a l'escola, ha publicat per a Eumo Editorial i per al Departament d'Ensenyament sobre aquests temes (1984-1992) i per a Oxford Educació Contes per a infants de la col·lecció ‘Parlem de...' (2008). És intèrpret de violí i viola, i membre de l'Orquestra Alumni de l'Escola de Música i Conservatori de Vic. Pel que fa al cant, ha format part de la Coral Canigó de Vic i de la Capella Clàssica Polifònica de Barcelona. En poesia actualment forma part del grup enVers amb el qual ha publicat poemes en l'obra col·lectiva Cadències (Ònix, 2015). El poemari Acústic va ser finalista del premi de poesia Benet Ribas 2015, en la 51a edició dels Premis Recull de Blanes.

 

Portada Cadències Mercè Voltas

 

 

 

Cadències. En vers (2015). Recull de poemes d'Alexandre Tornabell, Esperança Castell Rodríguez, Josep Cuello, Marisa Olivera, Mercè Voltas i Mireia Farriol. 

 

Portada llibre Mercè Voltas

 

 

 

Acústic (2016) Acústic és un llibre de poemes que està estructurat com un concert, on es combinen moviments, suites, adagios i peces corals. L'obra enllaça la creació poètica amb la musical i s'inspira en grans compositors com Bach, Chopin, Mozart, Toldrà o Mompou.

 

 

Portada En l\'Angle  Mercè Voltas

 

 

En l'angle de la tarda (2017). És un vers de 'Verd sobre verd', el poema que Montserrat Abelló va incloure en Memòria de tu i de mi publicat el 2006, just quan acabava de complir els 88 anys. En motiu del centenari de la naixença d'Abelló, els components del col·lectiu EnVers han escollit aquest títol per al seu segon llibre com a reconeixment a l'obra de la poeta catalana. 

twitter