Sañé Pons, Rita

Rita Sañe

Rita Sañé Pons (1967) és una il·lustradora taradellenca que tal i com explica en el seu bloc recorda la seva infantesa voltada de llapissos de colors, esperant la sortida de l'escola per seure a la taula de casa i començar a dibuixar i pintar". Entre els llibres que ha publicat destaca Sota l'Acàcia i La Crida, tots ells del projecte Implica't

Ikebana d\'aires

 

 

Ikebanes d'aire (2001). Poemes de Tomàs Camacho amb il·lustracions de Rita Sañé i Pons.

 

Sota l\'acacia

Sota l'acàcia (2015). Escrit per Jaume Centelles amb il·lustracions de Rita Sañé. La Fina és una nena d'onze anys que té una vida acomodada. Els darrers dies de curs,  les seves emocions estan repartides entre la representació d'una obra de teatre escolar, la lectura de les cartes que el seu pare li envia des de l'Antàrtida i l'horitzó d'un estiu que és a tocar. Tot sembla plàcid i tranquil. Un encontre sota l'acàcia del parc amb un noi nouvingut al poble li canviarà la percepció del món que l'envolta i descobrirà que no tothom viu com ella. Sabrà, de primera mà, què significa la pobresa i com són de dures les guerres. 

La crida

La Crida (2017)Escrit per Jaume Centelles i Desirée Grifé, il·lustrat per Rita Sañé, i traduït a cinc llengües. Aire contaminat, rius i boscos fets malbé i, sobretot, l'ecocidi de la mar, que ocupa el 70% de la pell de la Terra. Els infants de tot el món advertint als seus germans i amics més grans, als seus pares i mares, als seus avis i familiars, que han de tenir cura del món sense badar. Des dels dofins al mascarell i a l'esquirol, de l'esquirol al gos, del gos als infants, i de l'Aina i el Pol als pares, als mestres, a l'alcalde... A tothom!" Un conte, doncs, que pretén conscienciar-nos de la necessitat d'afrontar un dels grans reptes de la societat actual, la degradació del medi ambient.

 

 

twitter