Codina Costa, Rosa

Rosa Codina Costa

Rosa Codina Costa (Taradell, 7 de febrer de 1949). Va treballar durant trenta anys a l'empresa familiar de Can Marxant però, per motius de salut, va ha haver d'abandonar l'activitat laboral, la qual cosa li ha permès tenir temps per dedicar-se a la poesia. Entre la seva obra destaca En el mar del pensament, Sensacions. Paraules i poemes, Destí d'amor o Llibertat! Terra i Pàtria, el seu darrer llibre

 

 

 

destidamor

 

 

En el mar del pensament. Barcelona, Columna, 1995. En aquest  poemari l'autora  fa un recorregut per, el que ella anomena “el mar del pensament” per comunicar majorment amb imatges visualitzades per ella un itinerari pel seu individual món interior. Considera que el pensament de cadascú és com un mar que hom i navega en el seus silencis. Juan Alayo, autor del pròleg, diu que els poemes són “com una quimera brunzint en el buit d'una bellesa entendridora i amb quina bellesa també ,ens ha suggerit un món ple de metamorfosi”.

 

 

 

mar pensament

 

 

Sensacions. Paraules i poemes. Barcelona, Viena, 1997. En aquest poemari l'autora fa un trajecte imaginari envers el lloc on viuen els poemes. Ho fa de manera que un poema porta a l'altre, i així va configurant tot un seguit de sensacions i imatges plàstiques que va endinsant al lector en una mena de  viatge amb la intenció d' aconseguir que els poemes l'acceptin, per així, poder seguir escrivint-ne . Mn. Antoni Pladevall, autor del  pròleg diu que “la Rosa és una alquimista del mot, que els poemes són un enfilall de sensacions,condensades en breus paraules i colofonades amb mots esperançadors”.

 

 

SENSACIONS

 

 

 

Destí d'amor. Barcelona, Comte d'Aure, 2003. En aquet poemari l'autora el dedica a l'amor de parella. En ell hi manifesta la bellesa de l'amor sensual. Ho fa a través d'imatges imaginades i altres més reals. Escrit de manera que un poema porta a l'altre,  l'autora  tramet d'una manera apassionada tot un entorn sensible  que configura l'amant imaginari en les seves diferents manifestacions d'ell. L'amor és desig i és plaer, i és alhora un territori de vida compartida. Carles Duarte i Montserrat, autor del pròleg, diu d'ell que "ens ofereix una bella plasmació literària de l'amor sensual".

 

 

llibertat terra i

 

 

Llibertat! Terra i Pàtria. Barcelona, Viena, 2012. En aquest poemari l'autora fa unes reflexions sobre la Llibertat, la Terra, la que ens acull, i la Pàtria, cadascú la seva. Poetitza sobre el concepte de Llibertat amb poemes benèvols i altres fent crítica i també a la manca de llibertat en temps de dictadura. Lluís Rovira i Masnou, autor del pròleg, diu d'ell que és un llibre ple d'amor, de lluita, d'entusiasme de decaïments i d'esperança. Carles Duarte i Montserrat diu d'ell que "és un llibre valent, càlid i humaníssim i apassionat també  amb l'anhel de ser en plenitud el que ens uneix i ens empeny".

 

 

 

twitter